Határozat száma:
50/2022 2022.02.23.

Tárgya:
Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokkal kapcsolatos döntések meghozatala

Határozat:
/Komáromi Távhőszolgáltató Kft. alapító okiratának módosítása/

1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete - mint a 11-09-002700. cégjegyzékszámú egyszemélyes, önkormányzati tulajdonú Komáromi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság taggyűlési jogait gyakorló szerv tudomásul veszi a Komáromi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság könyvvizsgálójának, a Moore Stephens Wagner Könyvvizsgáló Iroda Kft.-nek azon döntését, mely szerint 2022. február 16-tól a kijelölt könyvvizsgáló Wágner Vilmos (an: Csizmadia Aranka, lakcím: 2900 Komárom, Száva u. 14., adóaj: 8403313578, tagsági szám: 007038) lesz.

2. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete - mint a 11-09-002700. cégjegyzékszámú egyszemélyes, önkormányzati tulajdonú Komáromi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság taggyűlési jogait gyakorló szerv tudomásul veszi Dombay Gábor felügyelő bizottsági tagi tisztségéről történő lemondását.

3. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Komáromi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság alapító okiratát a mai nappal az alábbiak szerint módosítja, a módosítások - vastag dőlt betűvel jelezve -. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyúttal elfogadja az egységes szerkezetű alapító okiratot is:

a.) Az alapító okirat II./11 pontja, a kijelölt könyvvizsgáló személye tekintetében az alábbiak szerint módosul:

"11.) Könyvvizsgáló:

A könyvvizsgáló megbízatása 2021. június 1. napjától 2022. május 31. napjáig terjedő határozott időszakra szól.

A könyvvizsgáló:
Moore Stephens Wagner Könyvvizsgáló Iroda Kft.
Címe: 2900 Komárom, Erdélyi u. 4.
Könyvvizsgálói kamarai nyilvántartási száma: 000581.
Cégjegyzék szám: 11-09-002699.

Kijelölt könyvvizsgáló:
Név: Wágner Vilmos (an: Csizmadia Aranka)
Lakcím: 2900 Komárom, 2900 Komárom, Száva utca 14.
Kamarai száma: 007038

A gazdasági társaság legfőbb szerve/alapítója által választott könyvvizsgáló feladata, hogy gondoskodjon a számviteli törvényben meghatározott könyvvizsgálat elvégzéséről, és ennek során mindenekelőtt annak megállapításáról, hogy a gazdasági társaság számviteli törvény szerinti beszámolója megfelel-e a jogszabályoknak, továbbá megbízható és valós képet ad-e a társaság vagyoni és pénzügyi helyzetéről, működésének eredményéről.

Ha a számviteli törvény a gazdasági társaság számára a könyvvizsgálati szolgáltatás igénybevételét kötelezővé teszi, vagy azt a gazdasági társaság társasági szerződése egyébként előírja, a gazdasági társaság legfőbb szerve/alapítója megválasztja a társaság könyvvizsgálóját és meghatározza a könyvvizsgálóval kötendő szerződés lényeges elemeinek tartalmát.

A társaság könyvvizsgálójává az választható, aki az erre vonatkozó jogszabály szerint a könyvvizsgálók nyilvántartásában szerepel. Egyebekben a könyvvizsgálóra vonatkozó szakmai képesítési és etikai követelményeket, valamint az összeférhetetlenségi szabályokat külön törvény állapítja meg.

Ha a társaság legfőbb szerve/alapítója jogi személyt választ a társaság könyvvizsgálójává, úgy a jogi személynek ki kell jelölnie azt a tagját, vezető tisztségviselőjét, illetve munkavállalóját, aki a könyvvizsgálat elvégzéséért személyében felelős. A személyében felelős könyvvizsgáló helyettesítésére - tartós távolléte esetére - helyettes könyvvizsgáló is kijelölhető.

A könyvvizsgáló köteles a gazdasági társaság ügyeivel kapcsolatos üzleti titkot megőrizni."

b.) Az alapító rögzíti, hogy a korábbi, 2021. december 2-ai módosítások során, a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratban és az alapító okirat módosítása okiratban a felügyelő bizottság tagjainak körében elírás történt. A cégjegyzékben korábban már helyesen feltüntetett és bejegyzett Hajnal Dóra helyett, tévesen a korábban törölt Nagy Nikolett került megjelölésre az iratokban. Az alapító ezt az elírást ezúton javítja és a felügyelő bizottság tagjainak körében Nagy Nikolett helyett Hajnal Dórát tünteti fel.
Továbbá, figyelemmel Dombay Gábor felügyelő bizottsági tagi tisztségéről való lemondására és így ennek nyomán nevezett tag törlése okán, - az alapító okirat II./12. pontja az alábbiak szerint módosul:



"12.) Felügyelőbizottság:

A társaságnál felügyelő bizottság létrehozása kötelező. A társaság 4 tagú felügyelő bizottságot hoz létre. A felügyelő bizottság tagjainak megbízatása 2019. december 01-jétől 2022. május 31-ig terjedő határozott időtartamra szól.

A társaság felügyelő bizottságának tagjai:

1. Beigelbeck Attila (an: Varga Teréz, lakcíme: 2921 Komárom, Nádor út 10.)

2. Vajda Bence (an: Boda Rozália, lakcíme: 2921 Komárom, Virág utca 25.)

3. Hajnal Dóra (an.: Smid Mariann, 2900 Komárom, Madách Imre utca 5-7.)

4. Dr. Konczer Erik Ferenc (an: Nánási Mária Ida, lakcíme: 2837 Vértesszőlős, Kossuth Lajos utca 7.)

A Felügyelő Bizottsági tag bármikor visszahívható.
A felügyelőbizottság testületként jár el. A felügyelőbizottság sorából elnököt (szükség esetén elnökhelyettest) választ. A felügyelőbizottság határozatképes, ha legalább 3 tagja jelen van; határozatát a jelenlévők egyszerű szótöbbséggel hozza.

A felügyelőbizottság tagjai személyesen kötelesek eljárni, képviseletnek helye nincs. A felügyelőbizottság tagját e minőségében a társaság alapítója, illetve munkáltatója nem utasíthatja. A felügyelőbizottság tagjai a társaság legfőbb szerve ülésén tanácskozási joggal vehetnek részt.

A felügyelőbizottság az ügyrendjét maga állapítja meg, amelyet a gazdasági szervezet legfőbb szerve hagy jóvá.

Ha a felügyelőbizottság tagjainak száma az alapító okiratban meghatározott létszáma alá csökken, vagy nincs, aki az ülést összehívja, a társaság ügyvezetése a felügyelőbizottság rendeltetésszerű működésének helyreállítása érdekében köteles értesíteni az alapítót.

A felügyelőbizottság egyes ellenőrzési feladatok elvégzésével bármely tagját megbízhatja, illetve az ellenőrzést állandó jelleggel is megoszthatja tagjai között.

A felügyelőbizottság a vezető tisztségviselőtől, illetve a gazdasági társaság vezető állású munkavállalóitól felvilágosítást kérhet. A felügyelőbizottság a társaság könyveit és iratait - ha szükséges, szakértők bevonásával - megvizsgálhatja.

A felügyelőbizottsági tagok korlátlanul és egyetemlegesen felelnek a társasággal szemben a társaságnak ellenőrzési kötelezettségük megszegésével okozott károkért."

c.) Az alapító okirat jelen módosítással nem érintett rendelkezései változatlanul hatályban maradnak.

4. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a Komáromi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetőjét, hogy az alapító okirat módosítása tárgyában járjon el a Cégbíróságon.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester