Határozat száma:
80/2022 2022.05.04.

Tárgya:
Beszámoló a lejárt határidejű Képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, képviselői kérdések, közérdekű bejelentések

Határozat:
/Társadalmi munkás járdaépítés támogatása/
Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete meghatározza, hogy a költségvetésben a "Társadalmi munkás járdaépítés" beruházási sorának felhasználása során a következő szabályokat kell alkalmazni:

1. A keretből ingatlan tulajdonosok által, közterületen megépítendő járda anyagdíja finanszírozható a költségvetésben szereplő keretösszeg mértékéig az alábbiak szerint:

a) térkő burkolatú járdaépítés esetén a támogatás mértéke bruttó 5000 - Ft/m2
b) beton burkolatú járdaépítés esetén a támogatás mértéke bruttó 4000 - Ft/m2

2. Járdafelújítás, valamint járdaépítés támogatására kérelmet nyújthat be Komárom város belterületén járdával kiszolgált vagy kiszolgálandó ingatlan tulajdonosa (természetes, illetve jogi személy), továbbá lakóközössége (a továbbiakban: kérelmező). A kérelem kapubejáró, garázsbejáró, gépkocsibejáró burkolatának költségét nem tartalmazhatja, de az azon áthaladó járdaszakasz költségeit igen. A támogatási kérelemmel kapcsolatos döntésről, támogatás esetén a kivitelezés és pénzügyi elszámolás részleteiről, a kérelmező értesítést kap.
A megépített vagy felújított járdaszakasz térítésmentesen az önkormányzat tulajdonába kerül.

3. A támogatott társadalmi munkás járdaépítés elkészültével műszaki átadás-átvételre kerül sor, melyről teljesítés igazolás készül.

Az elkészült teljesítés igazolás, valamint Komárom Város Önkormányzata nevére, adószámára, címére kiállított és a kérelmező által előzetesen kiegyenlített számla alapján nyújtható be a kifizetési igény, melynek összege a megítélt támogatási összeg erejéig terjedhet.

4. Az építendő vagy felújítandó járda kivitelezésénél törekedni kell az egységes utcaképre, valamint be kell tartani Komárom Város Önkormányzat Képviselő-

testületének a településkép védelméről szóló 20/2018. (IX.22) önkormányzati rendeletének szabályait.

5. A Támogatás feltételei:
a) teljes körűen kitöltött, támogatási kérelemről szóló adatlap benyújtása,
b) támogatási kérelem mellékletét képező méretarányos, méretezett helyszínrajz benyújtása,
c) Komárom Város közigazgatási határán belül elhelyezkedő belterületi ingatlanok támogathatóak a meghatározott keretösszegből, és
d) a járda építése/felújítása 1,5 méter szélességig támogatható.

6. Nem támogatható:
a) a kérelem elbírálása előtt megépített járda,
b) járdaszélességet meghaladó kapubehajtók felújítása, létesítése,
c) akinek a kérelme a már megvalósult vagy a tárgyévben tervezett önkormányzati beruházással vagy elnyert pályázati projektekkel érintett területeken történő járdaépítésre vagy felújításra irányul.


Határidő:
folyamatos

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester