Határozat száma:
51/2024 2024.03.27.

Tárgya:
Beszámoló a lejárt határidejű Képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, képviselői kérdések, közérdekű bejelentések

Határozat:
/A gyermekek védelméről szóló nyilatkozat/

Komárom Város Önkormányzata Képviselő-testülete a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális, pedofil bűncselekményekkel összefüggésben az alábbi erkölcsi és politikai nyilatkozatot fogadja el.
Komárom Város Önkormányzata eddig is a gyermekek és családok védelméért dolgozott, s megtesz ezért mindent a jövőben is. Éppen ezért mi is, a leghatározottabban elítélünk minden, kiskorú gyermek sérelmére elkövetett szexuális visszaélést, vagy ebben való segédkezést.

Kijelentjük, hogy
. Az Alaptörvény L) cikkének (1) bekezdésében foglaltakkal összehangban jelen politikai nyilatkozatban is rögzíteni kívánjunk: az anya nő, az apa férfi.
. Egyet értve Magyarország Kormányának álláspontjával rögzítjük: a pedofíliával szemben nem lehet és nincs is helye kegyelemnek.
. Egyet értünk azzal, hogy Magyarországon legyen érvényben a legszigorúbb gyermekvédelmi rendszer.
. A képviselő-testület kötelezi magát arra nézve, hogy saját intézményeiben - ahogy eddig is - mindent megtegyen annak érdekekében, hogy gyermekeinket meg tudjuk védeni.
. Ahogy az elmúlt években, úgy a jövőben is minden anyagi, szakmai és minden más módon segítjük és támogatjuk a gyermekeket, a családokat, a helyi családvédelmi rendszert és annak valamennyi intézményét.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester