Hírek



2016. 10. 26.
Ezüstöt hozott Kricky a kulináris olimpiáról

A komáromi Kiss-Podmaniczky Krisztina a cukrász artisztika D2 kategóriában vehette át a rangos elismerést az erfurti olimpián. Annyira hiteles volt a munkája, hogy a zsűri azt hitte, műanyagot használt a téglafal háttérhez, pedig nem!




Ahogy szakmai körökben ismerik, Kricky a kedden befejeződött világversenyen csaknem 50 nemzet, több mint 2500 versenyzője között indult. A két évvel ezelőtti luxemburgi kulináris világbajnokságon az Újházy tyúkhúsleves fantázianevet viselő kompozíciójával nyerte el az aranyérmet.

Kricky természetesen élethű cukormunkával készült ezúttal is. Bár, a „természetesen” most nem éppen helyén való, Kricky facebook-oldalán épp amiatt kesergett, hogy a zsűri tagjai egyszerűen félrenézték a versenymunkáját... "Azt hitték, műanyag a háttér és nem cukor... Ez egy vicc...” – írta a közösségi portálon.

Kiss-Podmaniczky Krisztina ezúttal egy halpiacra „invitálta” az olimpia résztvevőit, a zsűrit, illetve az IKA-szakkiállítás látogatóit.

Versenymunkájának minden eleme, a fal, a fapult, a halak, a rákok a jég, egyszóval minden cukorból készült.

Az aranyérmet is magyar versenyzők vehették át, Magyarné Fekete Veronika (Budapest) és Kovács János (Kiskunfélegyháza) munkáját ismerték el a legfényesebben csillogó medállal.

A versenyen nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők is részt vettek.

(a kemma.hu cikke alapján)