Hírek
2019. 11. 12.
Másokat megajándékozni a legértékesebb!

November 12-e a szociális munka napja, ez alkalomból Komárom Város Képviselő-testülete minden esztendőben két olyan személyt tüntet ki, akik kiemelkedő szolgálatot végeznek a város szociális ellátása területén. Az idei díjak átadására november 11-én került sor a Városháza dísztermében.


Az egybegyűlteket dr. Molnár Attila polgármester és Vajda Bence, önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke, Hajnal Dóra képviselő asszony jelenlétében köszöntötte.

- Köszönjük, hogy nap mint nap felbecsülhetetlen és pótolhatatlan szolgálatot végeznek városunkért, a komáromiakért. Köszönjük, azt a fáradhatatlan, áldozatos sokszor embert próbáló hozzáállást, amellyel ápolják, gondozzák társainkat! A következő években tervezzük az Idősek Otthona és Otthonházának bővítését, felújítását, kortárs segítő hálózat kiépítését középiskolások körében, az egészségügyi programhoz kapcsolódva az Egészségváros rendezvény folytatását, térítésmentes, tüdőgyulladás elleni védőoltás biztosítását az időseknek, az alapszintű újraélesztési tanfolyam folyamatossá tételét. Ugyanitt említem a fiatalok első lakáshoz jutásának támogatását, a kelengyepénz duplájára emelését, a Komárom visszavár! program bevezetését, a bérlakásállomány növelését. Városunkban igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten a kellő figyelemmel és alázattal fordulni Önök felé. Erre szolgál a mai nap is, ahol méltó ünnepség keretében vehetik át a városvezetés és a képviselő-testület által adományozott Salkaházi Sára díjat azok, akik a városi szociális ellátás területén példamutató munkát végeznek. Gratulálunk nekik! – fogalmazott beszédében Vajda Bence.

2019-ben Salkaházi Sára-díjat kapott Hörömpöli Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Komáromi Csoportjának és a Fogyatékosok Nappali Intézményének önkéntese, valamint Keszthelyi Kálmánné bölcsődei gondozó. Az elismeréseket a polgármester mellet dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Vajda Bence adta át a kitüntetetteknek.

Hörömpöli Erzsébet 2012 óta vesz részt aktívan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Komáromi Csoportjánál és a Fogyatékosok Nappali Intézményénél is, mint önkéntes. Tavaly avatták taggá. Máltai ruharaktárban, élelmiszer osztásban, jótékonysági munkában, beteglátogatásban, gondozásban rendszeres segítő. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézményében folyamatosan vesz részt a gondozottak mindennapjaiban, meghallgatja, amennyiben lehetősége van, segíti is őket. Az intézmény hátsó udvarában nagy segítője volt a magas ágyás elkészítésében. Rendszeresen vesz részt az intézmény rendezvényein, legyen az kirándulás, sport, kulturális vagy egyéb jellegű program (Sérült Emberek Napja Fővárosi Állatkertben, Paralimpia, Nyári tábor programjai stb). Empatikus, segítőkész, gondoskodó, melyre az ellátottaknak is nagy szüksége van.

Keszthelyi Kálmánné, Anikó 1980. október 1-jén az érettségi megszerzése után kezdett dolgozni a Komárom Város 1. számú bölcsődéjében gondozónőként. A következő évben a tatabányai Egészségügyi Szakközépiskolában kezdte meg tanulmányait, ahol csecsemő és kisgyermeknevelő oklevelet kapott, ezután lett gondozónőnek kinevezve. 2002-ben szakgondozói bizonyítványt szerzett. Munkáját lelkesedés, tudatosság, a kővetkezettségre és a minőségre való törekvés, a gyermekek szeretete jellemzi. Csoportjába minden szülő bizalommal vitte legféltettebb kincsét, a gyermekét, mert tudatában volt vele, hogy ott biztonságot, szeretetet, nevelést és fejlesztést kap. 2011-ben, a Minivár Bölcsőde indulásakor, kisgyermeknevelőként egy éven keresztül a koppánymonostori tagintézményben dolgozott. Tanácsaira, meglátásaira munkatársai hallgatnak, bármikor számíthatnak rá. Empatikus egyénisége révén tisztelet övezi a kollektíván belül.

Az est végén Janza Kata és Egyházi Géza zenés összeállítással kedveskedtek a megjelenteknek.

Galéria: Másokat megajándékozni a legértékesebb!
Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot