Hírek
2022. 05. 24.
Zemplényi Zsófia, komáromi hegedűművész koncertezett városunkban

Az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont május 18-án Zemplényi Zsófia hegedű diploma koncertjének, melyre szép számban érkeztek a komolyzene komáromi kedvelői. Zsófia a komáromi zeneiskola után a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnáziumban érettségizett, végül felvételt nyert a Zeneakadémiára.- Korábban az újságíró szakma is érdekelt, mellette szerettem volna hegedülni. Aztán mégis úgy alakult, hogy hegedűből diplomázom. Bár egyelőre nem tartom hivatásomnak a zenét, inkább életformának nevezném. Viszont érzem, hogy haladok a céljaim felé – mondta az ifjú tehetség.

Az est folyamán elhangzott Goldmark Károly A-moll hegedűversenyének első tétele, valamint Bach G-moll adagio című művéből is felcsendültek ismerős dallamok.

Az ifjú művésznő, elmondása szerint közelebb került a zenéhez az utóbbi időben a budapesti Orfeo Zenekarban is játszhatott, így belekóstolhatott a barokk zenébe is, de feledhetetlen élmény volt számára amikor a MÁV Szimfonikus Zenekarral léphetett színpadra.

Nem könnyű ez a pálya, sok kitartás szükséges hozzá, de Zsófia szerint a komáromi zeneiskola mellett szülei, családtagjai és barátai is lelkesen támogatták. Az alapdiploma megszerzését követően mesterképzésre szeretne jelentkezni, és külföldön is szeretne elvégezni egy mesterképzést. Emellett továbbra is kacsintgat az újságírói pálya felé, így egy kommunikációs diploma megszerzése is tervben van.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot