Hírek
2022. 06. 30.
Hadijáték és rádiós roadshow vár!

Nem fogunk unatkozni ezen a hétvégén se! A Monostori erődben kétnapos hadijáték, a Brigetio Gyógyfürdőben pedig a kánikula mellett a Forrás Rádió road showja vár minket!

1849. július 2-án zajlott a II. komáromi csata, ahol Görgey Artúr és Klapka György védték a komáromi várat és visszaverték az osztrák csapatokat. Most szombaton és vasárnap, azaz július 2-án és 3-án korhű, látványos csatajelenetekkel idézik fel a komáromi csatákat. A rendhagyó, élő történelemórára minkét napon 10 órától várják a látogatókat a Monostori erődbe!

– Délelőttönként több tucat hagyományőr melegít a délutáni csatára. A tábori életükbe lehet betekinteni. Ezen kívül egész nap gyerekprogramokkal várjuk a családokat. Így lesznek fajátékok, állatsimogató, lovagoltatás, vívásoktatás. A színpadon a Makói tánccsoport fellépése mellett, Tóth Reni ad koncertet koncert, de ugyanígy szervezünk színpadi gyermekprogramokat is – nyilatkozta Szili Nóra, az erőd kulturális igazgatója.

Esténként történelmi musicalok várják nagyérdeműt; július 2-án, 20.30-tól a Kőszívű ember fiait, míg július 3-án, 18.30-tól a Szeretve mind a vérpadig című zenés darabot mutatja be a Magyarock Dalszínház.

A gyógyfürdőben pedig a Forrás Rádió strandturnéjával indul a július. E hét végén, július 2-án, szombaton 13 és 18 óra között.

– A térség egyik leghallgatottabb rádiója a Forrás, így mindig nagy öröm számunkra, ha hozzánk látogatnak. úgy gondolom, mindannyiunk és vendégeink számára is kifejezetten érdekes, hogy ezen alkalmakor kicsit bepillanthatunk a kulisszák mögé, láthatjuk, hogyan készül egy rádiós műsor. A programban természetesen idén is lesznek nyereményjátékok, míg Bálint László, Ölvedi Réka és ZimmerR dj live mix-szel várnak minket a helyszínen – nyilatkozta Radics Török Tímea ügyvezető igazgató.A fürdőben persze nem ez az egyetlen program lesz idén nyáron. Július 9-én az egészséges életmód jegyében Czanik Balázs tart road showt. Itt számos sportolási lehetőséggel találkozhatunk, de lesznek ügyességi-, rekreációs- és kreatív feladatok, vetélkedők, szerencsekerék , életmód tanácsadás, cukormentes finomságok és bio élelmiszerek kóstoltatása, és Pölöskei Szörp kóstoltatás.

Július 30-án a Magyar Vöröskereszt tart családi napot, illetve ugyanezen a napon kerül sor a strandok éjszakájára. A Magyar Fürdőszövetség által életre hívott program 20.30-tól kezdődik. A zenés éjszakai fürdőzésen tűzzsonglőrök is szórakoztatják majd a vendégeket.

(Forrás: a sziakomarom.hu cikke alapján)


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot