Hírek
2022. 08. 12.
Programkavalkád vár mindenkit a hétvégén városunkban

A hétvégén számtalan program közül választhatnak a komáromiak és a városunkba érkezők. Színes, zenés, szórakoztató programokkal vár mindenkit a Monostori Kulturális Egyesület augusztus 13-án szombaton, a 27. Falunapon.

A programokat a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Ház új, fedett teraszán rendezik 14 órától. Kőrösi Flórián, a Monostori Kulturális Egyesület vezetője elmondta, két év kihagyás után rendezik meg a várva várt falunapi programsorozatot, melyet az új, 200 négyzetméteres, térkövezett fedett teraszon tartanak meg, melynek átadójára is most szombaton kerül sor. A 27. Falunapon minden korosztály talál majd számára kedves zenei programot.

A délután első fellépője 14 órakor a gyerekek, családok kedvence Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar. Őket a Dívák, azaz Détár Enikő, Fésűs Nelly, Ladinek Judit fantasztikusnak ígérkező műsora követi. 16 órától már Mészáros János Elek a színpadon, operett slágerekkel, nótákkal, a 2012-es Csillag születik győztesét a fiatal mulatós sztár, Henna követi. 18 órakor Király Linda műsorával folytatódik a program. 19 órától Kollányi Zsuzsival bulizhatunk, 20 órától pedig a fiatalok kedvence, a népszerű rapper, Alee érkezik a monostori Falunapra. 21 órától pedig DJ Bedecs pörgeti a lemezeket egészen hajnal kettőig. A zenés műsorok mellett, helyi amatőr festők illetve egy fotókiállítás is látható lesz a Művelődési házban. Emellett kirakodóvásár és ugrálóvár is színesíti a 27. Falunapot.


Az európai borlovagrend Hungária konzulátus Komáromi legációjának felvételi és előlépési ünnepsége szintén szombaton vár mindenkit, délután 2 órától. A látványos ünnepi menet fél négykor indul a Brigetio Öröksége Látogatóközponttól a Jézus Szíve Katolikus Templomhoz, ahol négy órakor kezdődik ünnepi mise, lovagrendi avatási és előlépési szertartás a templomban.

A Fenyves Táborban a Fenyves Szabadegyetem és CDCCE Tábor várja az érdeklődőket
képzésekkel, előadásokkal, beszélgetésekkel és zenei programokkal.


A Szép Nyári Nap - Neoton musical a Magyarock Dalszínház előadásában vasárnap este nyolc órától látható a Monostori erődben.

Két év után idén a szőnyi városrészben ezen a hétvégén ismét búcsút rendeznek a Vásártéren. Ezúttal két napon át, szombaton és vasárnap dodzsemmel, kisvasúttal, körhintával, céllövöldével és persze az elmaradhatatlan kirakodóvásárral.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot