Önkormányzat

Vissza

TOP-3.2.1-16-KO1-2017-00006 Jókai Mór Gimnázium energetikai korszerűsítése


A kedvezményezett neve: Komárom Város Önkormányzata
A projekt címe: Komáromi Jókai Mór Gimnázium energetikai korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 226.669.467 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-KO1-2017-00006


Projekt célja:
A fejlesztés eredményeként a projekt keretén belül sor kerül a Jókai Mór Gimnázium épületének (Táncsics Mihály utca 32.) hőszigetelésére, fűtési rendszerének korszerűsítésére, a korábban megkezdett nyílászárók cseréjének folytatására, a tornatermi szellőzőrendszer korszerűsítésére, klíma szerelésére, valamint megújuló energia hasznosítására napelemes rendszer kiépítésével.

A felújítás célja, hogy a gimnázium épületében a mai kor technológiájának segítségével minimalizáljuk az energiafogyasztást és a CO2 kibocsátást. Az épület elavult gázfűtésének cseréje a gázfogyasztást jelentősen csökkenti, az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez, az energiaimport-függőség mérsékléséhez. A megújuló energiaforrások használatával az üvegházhatású gázok kibocsátása csökken, a fosszilis energiafelhasználás csökkentésével hozzájárulunk a környezeti ártalmak mérsékléséhez, ezzel pedig az ország nemzetközi kötelezettségvállalásának teljesítéséhez. A korszerűsítéssel példát szeretnénk mutatni a szomszédos települések önkormányzatainak, a környező épületek tulajdonosainak, üzemeltetőinek a környezetterhelés csökkentésére.

A projekt további célja, hogy a gimnázium épületében dolgozók és tanulók komfortérzete javuljon, egy kulturáltabb, élhetőbb településkép jöjjön létre, a projekt által a lakosság megismerkedhessen a megújuló energiaforrások alkalmazásának lehetőségeivel, ezáltal szemléletmódot formáljunk és energiatudatosságra, valamint megszerzett tudás továbbadására neveljünk, az akadálymentesített környezet kialakításával pedig megvalósuljon az egyenlő esélyű hozzáférés.

Megvalósulási helyszín: Komárom, Táncsis Mihály utca 32. (Komárom 793/1 hrsz.)
A teljes projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.
A projekttel kapcsolatos további információ:
Komárom Város Önkormányzata (Intézményi - és Pályázati Osztály)
e-mail: palyazat@komarom.hu

2018-10-25 SajtóközleményLetöltés
2018-12-10 Kihelyezett B táblaLetöltés
2018-08-30 Rövid összefoglaló a projektrőlLetöltés
2019-07-10 Kivitelezés előtti képekMegtekintés