Határozat száma:
250/2005 2005.12.14.

Tárgya:
Komáromi Nyomda és Kiadó Kft. kérelme közterületi járda igénybevételére

Határozat:
250/2005. (XII.14.) számú Képviselő-testületi határozat:
A Képviselő-testület a Komáromi Nyomda és Kiadó Kft. részére a Kft. Komárom, Igmándi u. 3. szám alatti,- helyi védelem alatt álló épületegyüttese előtti,- a komáromi 1552/2. helyrajzi számon felvett, önkormányzati tulajdonú, közterületi járdaszakasz 13 m2-nyi részét 50 évre, 100.000 Ft + ÁFA egyszeri ellenérték fejében a Kft. rendelkezésére bocsátja az épületrészben bankfiók kialakítását lehetővé tévő, a nyomda épület déli homlokzatához kapcsolódó, fennállását tekintve ideiglenes jellegű, a bankfiók gyalogos és akadálymentes megközelítését szolgáló előlépcső megépítése céljára. Amennyiben az engedélyezett határidőn belül (50 év) az épületrész jelzett rendeltetése (bankfiók) megszűnik, vagy azt nem lakossági érdeket szolgáló más közérdekű használati mód váltaná fel,- a területhasználati engedély is hatályát veszti és a közterületet eredeti állapotban kell helyreállítani.
A tervezett kialakítás a nyomdaépület építészeti értékét nem ronthatja és meg kell felelnie az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997.(XII.20.) Korm. számú rendelet (OTÉK) 39. §. (2), valamint 40. §. (1) a., pontjában, 40. §. (4) és 41. §. (2) és (3) bekezdésében előírt követelményeknek. A kialakítás módozatát illetően a Komárom Városi Önkormányzati Tervtanács véleményét figyelembe kell venni.
A testület felkéri az Ügyrendi Bizottság Elnökét, valamint Komárom Város Címzetes Főjegyzőjét, hogy fenti feltételeket rögzítő és a jelzett cél megvalósulását leginkább szolgáló szerződési mód (bérleti szerződés, közterület használati szerződés, hatósági szerződés) kiválasztásával a jogügyletet Polgármesteri aláírásra készítse elő. A jogügylet az Önkormányzat tulajdonjogát nem érintheti.

Határidő: a jogügylet megkötésére 2005. december 30.


Határidő:
Azonnal, ill. 2005. december 30.

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester