Határozat száma:
230/2009 2009.11.19.

Tárgya:
Komárom Város 2010. évi költségvetési irányelveinek meghatározása.

Határozat:
Komárom Város Önkormányzati Képviselő-testülete az önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepcióját megvitatta, azt elfogadja.
A költségvetés összeállítása során a következőket tarja szükségesnek figyelembe venni:

• Az Önkormányzat pénzeszközei felhasználása során egyrészt a kötelező alaptevékenységei maradéktalan teljesítésére, másrészt a ráfordításoknál megtakarításokat eredményező fejlesztésekre helyezi 2010-ben a fő hangsúlyt.
• A Képviselő-testület a következő költségvetési időszak erőforrásait a város fejlesztésére, az útkorszerűsítési folyamat folytatására, a távhőszolgáltatással kapcsolatos fejlesztések, a lakossági közérzetjavulást eredményező városüzemeltetési feladatellátásra, továbbá az intézmények alapvető üzemeltetési problémáinak enyhítésére kívánja összpontosítani.
• A közlekedésfejlesztési program keretében a városi úthálózat további korszerűsítését, a járdák felújítását, parkolóhelyek kialakítását, a már jól működővé, a lakosság által elfogadottá alakított tömegközlekedés költségtakarékosabb módon történő fenntartását, a forgalomszervezési feladatok további javítását
• A költségvetési lehetőségek függvényében egyetért a sportcélú előirányzatok biztosításával, kiemelten koncentrálva az utánpótlás nevelésére,
• Kulturális és idegenforgalmi feladatokat továbbra is stratégiai jelleggel kezeli,
• Lakásgazdálkodás megvalósítása.


Határidő:
2010. évi költségvetés készítése, 2010. évi januári testületi ülés

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester