Határozat száma:
237/2009 2009.11.19.

Tárgya:
Tájékoztatás Komárom Város Önkormányzata KDOP-2008-3.1.1/B-003. azonosító jelű pályázata projekt fejlesztésének állásáról.

Határozat:
1., A Képviselő-testület a KDOP-2008-3.1.1./B-003. azonosító jelű pályázat projektfejlesztését az alábbi költségcsökkentő tételek figyelembevételével támogatja:
- Az automata öntözőrendszer építése- a Szabadság téri kivételével - a vizsgálatok alapján nem szükséges, a tervezett növényzet - fajtájuk és a telepítésük miatt - egy éves intenzívebb öntözést igényel, utána önfenntartó, a kivitelezési költségek magasak, magas fenntartási költség várható, és fennáll a folyamatos rongálás lehetősége is, megtakarítás nettó 34 millió forint.
- Szabadság téren tervezett Porphyr lapburkolat helyett gránit, zúzalékos lapburkolat építése, valamint a rozsdamentes acélból készült résfolyókák helyett tüzihorganyzott anyag alkalmazása, megtakarítás nettó 60 millió forint.
- Jókai téren tervezett Porphyr lapburkolat helyett gránit, zúzalékos lapburkolat építése, valamint a rozsdamentes acélból készült résfolyókák helyett tüzihorganyzott anyag alkalmazása, megtakarítás nettó 14 millió forint.
- A Jókai térre tervezett dézsás egynyári növények elhagyása a tér megújulásához kis mértékben tesz hozzá, valamint a pályázat a fenntarthatóság miatt nem támogatja az egynyári növények telepítését, megtakarítás nettó 1 millió forint.
- Arany 17. tetőkert kiviteli terv szerinti költsége négyszerese az EATT költségvetésben tervezettnek. A tetőkert az épület utcai homlokzata vonalában telepített növénytartók beültetésével jön létre, látvány értékű, élményszerű használata nem megoldható, fenntartási költségeit (automata öntöző vízellátás, karbantartás, növényápolás is figyelembe véve ekkora költséggel történő kivitelezését nem javasolt, megtakarítás nettó 17 millió forint.

2., Komárom Város Képviselő-testülete a KDOP-2008-3.1.1/B-0003 azonosító jelű pályázathoz kapcsolódó gazdasági funkció megvalósítását, kkv bevonását támogatja. Felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy az üzemeltetési pályázatot dolgozza ki.


3., Komárom Város Képviselő-testülete a KDOP-2008-3.1.1/B-0003 azonosító jelű pályázathoz a szükséges anyagi fedezetet biztosítja, ezzel egyidejűleg kéri a közbeszerzési terv módosítását a városközpont rehabilitációja kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárással.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Kertész-Molnár Erika vezető építész
Zatykó János polgármester