Határozat száma:
6/2010 2010.01.27.

Tárgya:
A városi közbiztonság erősítése érdekében a városi térfigyelő kamerarendszer fejlesztése, településőrök alkalmazása lehetőségei.

Határozat:
1/a. Koppánymonostor és Szőny városrészeken az előterjesztésben jelzett helyeken a térfigyelő kamera felszerelésére a Képviselő-testület a 2009. évi költségvetésében már biztosította a telepítés költségével együtt szükséges pénzösszeget (2,4 M/Ft + telepítési költség) erre nézve a megállapodás és a kivitelezési szerződés már megszületett.

1/b. A már funkcionáló városi térfigyelő kamerák megvilágítását a bizottság a 2010. évi közvilágítás költséghelyen javasolja rendelkezésre bocsátani és megvalósítani.

1/c. A Bizottság javasolja, hogy a határátkelőhelyen a Rendőrkapitánysággal és a szakemberekkel egyeztetve rendszámfelismerő kamerarendszert helyezzenek el a szükséges tartozékokkal, melynek kivitelezésére a 2010.-es költségvetésben javasolja a Képviselő-testületnek 7,9 M/Ft költségvetési forrást biztosítani.

1/d. A Bizottság felkéri a Hivatalt, hogy azonnal intézkedjen arról, hogy Komárom város minden közúti bevezető szakaszán kerüljön elhelyezésre négy nyelven (magyar, szlovák, angol német) „Ön biztonsága érdekében térfigyelő kamerával is védett város” tájékoztató tábla.

2. Komárom város Képviselő-testülete a közrend és közbiztonság erősítése érdekében a Közterület-felügyelet létszáma növelését településőr alkalmazása tekintetében jelen ülésen nem kíván döntést hozni.


Határidő:
azonnal, illetve 2010. évi költségvetés elfogadása

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester