Határozat száma:
29/2010 2010.02.18.

Tárgya:
Komárom Város Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatal köztisztviselői 2010. évi teljesítménykövetelményei alapját képező KIEMELT ÖNKORMÁNYZATI – ÁLLAMIGAZGATÁSI CÉLOK meghatározása.

Határozat:
A Képviselő-testület a köztisztviselői teljesítménykövetelmények alapján képező 2010. évi kiemelt önkormányzati – államigazgatási célokat az előterjesztésben foglalt és jelen határozat elválaszthatatlan részét képező mellékletben rögzített feladatok szerint meghatározza.


29/2010. (II. 19.) számú határozat melléklete


A 2010. évi kiemelt célok meghatározására irányuló javaslatunk az alábbi dokumentumokon alapul:

- Komárom város Önkormányzata és szervei 2010. évi munkaterve.

- A 2010. évi költségvetési koncepció és a 2010. évi költségvetés megállapításához készített „első fordulós” munkaanyag


- Komárom Város Önkormányzata 2007-2013 évekre szóló munka- és gazdasági programja
- Komárom Város középtávú városfejlesztési koncepciója (2007-2013.)
- Komárom Város Képviselő-testülete által meghatározott egyéb rövid és középtávú ágazati- szakmai koncepciók, programok
- Komárom – Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás 2010. évi munkaterve és költségvetési koncepciója

Fentiek figyelembevételével a 2010. évi kiemelt önkormányzati – államigazgatási célokra az alábbiak szerint eszünk javaslatot:

Önkormányzati kiemelt célok 2010-ben:

- Olyan 2010. évi városi költségvetés meghatározása, mely biztosítja a 2009-ről áthúzódó önkormányzati beruházások befejezését, lehetőséget ad a legszükségesebb felújítások elvégzésére, támogatja az uniós és állami támogatások megszerzésére irányuló, városunk fejlődését, gyarapodását feladataink végrehajtását szolgáló pályázatokon történő részvétel lehetőségét, figyelemmel van a Képviselő-testület már meghozott döntésein alapuló feladatok 2010. évi megvalósítására, a működési költségek lehetséges csökkentésére, a tervezett feladatok hitelfelvétel nélküli, eredményes végrehajtására. Mindezekkel összefüggésben mindenek előtt kiemelt cél, hogy a 2010-ben megválasztott új Képviselő-testületnek egyensúlyban lévő, likvid költségvetési pozíciót adjunk át.

- Kiemelt célunk Komárom város és intézményrendszere 2010. évi működőképessége teljes körű biztosítása, a városüzemeltetési szerződések megfelelő színvonalú és tartalmú megkötése, a 2010. évi tervezett beruházások, felújítások, beszerzések, közbeszerzési eljárások pontos előkészítése, költségvetési fedezet rendelkezésre állása szerinti indítása. A MOL városrész önkormányzati felelősségi körbe kerülésével tovább folytatjuk a városrész infrastrukturális ellátása, közműszolgáltatásai javítását. Folyamatos felzárkóztatása, lakossági ellátása további lehetőségeit kutatjuk, ebben szerepet kívánunk vállalni.

- Kiemelt fontosságot tulajdonítunk a pályázati lehetőségek naprakész ismeretének. A lehetőségekről a Képviselő-testületet folyamatosan tájékoztatjuk. 2010-es költségvetésünkben is pályázati önerő alapot hozunk létre, - lehetőséget biztosítva arra, hogy a kevesebb önerőt igénylő és jelentős pályázati összegekkel támogatott, - fejlesztési koncepciónkban, terveinkben szereplő – fejlesztések megpályázhatók és indíthatók legyenek.

- Beruházásaink, felújításaink során minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítunk az elvégzett munkák minőségi ellenőrzése hatékonyságára, a kivitelezések szerződésben vállalt I. osztályú minőségére. Hozzáértő, tapasztalt, makulátlan műszaki ellenőrök kiválasztására törekszünk. Célunk az, hogy már a kiviteli tervek korrekt felülvizsgálata is megtörténjen, szakszerű legyen az előkészítés, a munkák ellenőrzésére, pedig munkafolyamatonként rendszeresen sor kerüljön. A Hivatal beruházással érintett szakmai vezetése felelősségévé tesszük, hogy minőségi kifogás alá eső beruházást nem veszünk át.

- Gondot fordítunk Komárom város közvilágítása további fejlesztésére, bővítésére, közbeszerzési eljárás keretében vásárlunk villamos energiát, válasszuk ki városunk számára a leginkább alkalmas, legelőnyösebb ajánlatot tévő közszolgáltatót..

- Meghatározzuk Komárom város Energetikai koncepcióját, megkezdjük városunk komplex geotermikus energia hasznosítása és felhasználása feladatai végrehajtását, testületi döntést hozunk ennek menetéről. Lehetőséget kívánunk biztosítani az energetikai programban részt venni kívánó családi házas ingatlantulajdonosok önkormányzati támogatására is.

- Meghatározzuk Komárom város Önkormányzata 2010. évi közbeszerzési tervét.

- Megalkotjuk Komárom Város Önkormányzata 2010. évi közfoglalkoztatási tervét. Az „út a munkához” program keretében 2010-ben is pályázunk és megszervezzük a közcélú és közhasznú foglalkoztatást, melyet kiterjesztünk az önkormányzati intézményekre, gazdasági társaságainkra is.

- A 2009-ben biztosított jogszabályi alapok megteremtése után 2010-ben végrehajtjuk az önkormányzati közművagyon vagyonkezelésbe adását gazdasági társaságaink részére.

- 2010-ben is erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy új munkahelyek, új vállalkozások jelenjenek meg városunkban. Kiemelt figyelmet fordítunk a döntési kompetenciánkba tartozó munkahelyek fenntarthatóságára.

- Testületi előterjesztést készítünk a gazdasági recesszió következményeként adósságcsapdába került, kötelezettségeiket önhibájukon kívül teljesíteni nem képes, együttműködésre és tartozásaik részbeni törlesztésére vállalkozni tudó polgáraink megsegítését célzó, - adósságkezelési szolgáltatásban történő önkormányzati részvétel feltételei kidolgozására.

- Több éves előkészítő munka és komplex felülvizsgálat után elfogadjuk Komárom város módosított Településrendezési Tervét.

- Önkormányzati rendeleteket alkotunk, vizsgálunk felül és módosítunk az állatok tartásáról, a közterületek használatáról, a helyi természeti értékek, valamint az épített környezet védelméről, a zöldfelületek védelméről, a közterületi reklámok kihelyezéséről a városi hirdetőfelületek használatáról, a szociális támogatásokról.

- Felülvizsgáljuk Komárom város hulladékgazdálkodási tervét.

- Intézkedési tervet fogadunk el a „Van mit tisztáznunk” várostakarító program 2010. évi feladatai meghatározására.

- Értékeljük Komárom Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága, a Komáromi Rendőrkapitányság munkáját, valamint Komárom Város Önkormányzata 2009. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátását.

- Meghatározzuk Komárom város kerékpárút-fejlesztési koncepcióját.

- Tájékozódunk Komárom város 2009. évi ellenőrzési programja végrehajtásáról, a Komárom-Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás munkájáról, az aktuális pályázati lehetőségekről, a városi beruházások és közbeszerzések időarányos teljesítéséről, végrehajtásáról.

- Jóváhagyjuk gazdasági társaságaink 2009. évi mérlegeit, illetőleg javaslatot teszünk a többségi önkormányzati tulajdonban levő gazdasági társaságok 2009. évi mérlege taggyűlés általi jóváhagyására. Tájékozódunk 2009. évi gazdálkodásukról, az önkormányzati vagyon, részvény, törzstőke, részesedés alakulásáról. Jóváhagyjuk, illetőleg véleményezzük a 2010. évi üzleti terveket, meghatározzuk, illetőleg javaslatot teszünk az ügyvezetők prémium feltételeire. Javaslatot dolgozunk ki és megvizsgáljuk a Komárom-Komturist, valamint a Komthermál Kft. összeolvadása lehetőségét.

- A komáromi polgárok biztonságérzete, a város közrendje közbiztonsága, közterületi rendje erősítése érdekében bővítjük a városi térfigyelő kamerarendszer hálózatát, fejlesztjük az eszközök minőségét. A Testület döntése függvényében pályázatot nyújtunk be a közterület-felügyelet mellett működő településőrök alkalmazására. Tovább erősítjük kapcsolatrendszerünket a városi rendőrkapitánysággal, támogatjuk a városi polgárőrségek és lovas-őrség tevékenységét.

- 2010-ben is vállalkozunk a Selye János Kórház működése önkormányzati támogatására, a járóbeteg ellátás feltételrendszere további javítására, a városi egészségügyi eszközfejlesztések megvalósítása segítésére, a városi egészségügyi prevenciós program folytatására, a családorvosok működési kiadásaihoz történő önkormányzati hozzájárulásra. A költségvetés lehetőségei szerint további felújításokat tervezünk a Selye János Kórháznál, Rendelőintézetnél, Egészségügyi alapellátási Szolgálatnál.

- A város útépítési, korszerűsítési, felújítási középtávú programja folytatása mértéke 2010-ben is költségvetési lehetőségeink függvényében valósulhat meg. A megkezdett és áthúzódó beruházások befejezése mellett elsősorban pályázattal támogatott megoldásokra gondolhatunk.

- Szorgalmazzuk a 13-as főút komáromi elkerülő szakasza 2009-ben megkezdett kivitelezése 2010-ben történő mielőbbi befejezését.

- A Gyár utca 14. szám alatti vegyes tulajdonban lévő épületegyüttes felszámolása érdekében ingatlanvásárlásra és 12 db bérlakás kialakítására vállalkozunk, - közbeszerzési eljárás lebonyolítása mellett. 2010-ben is gondot fordítunk önkormányzati bérlakásaink legszükségesebb felújításai elvégzésére.

- A városközpont integrált megújítását célzó I. fordulóban nyertes pályázatunkat fenntartjuk, ennek érdekében a közel 2 milliárd forintos beruházás önkormányzati önrészét 2010-ben biztosítjuk. Amennyiben pályázatunk a II. fordulóban is nyertes, a beruházást 2010-ben szeretnénk indítani.

- Részt vállalunk a Mártírok u. 4-6. szám alatti társasház befogadott pályázata önkormányzati támogatásában, továbbá eleget teszünk a Panel III. program keretében megvalósuló tömblakás felújítások még fennmaradó önkormányzati önrésze biztosításában. 2010-ben-ben, - mint már említettük meg kell vizsgálnunk, továbbá a családi házas energetikai korszerűsítésekben történő ön kormányzati pályázati hozzájárulás lehetőségét, továbbá nem kívánjuk kizárni azt sem, hogy az eddigieknél jóval kedvezőbb állami támogatott energetikai korszerűsítésekre, felújításokra megjelenő pályázatok esetén az önkormányzati részvételt biztosítjuk. Ezért is szükséges megfelelő pályázati keretet biztosítani a 2010-es városi költségvetésben.

- A Komthermál Kft. élményfürdőre benyújtott és önkormányzatunk által támogatni kívánt pályázata 2009. évi kizárása után 2010-ben gondoskodnunk kell a fürdőfelújítását igénylő munkálatok elvégzéséről, szükség esetén ezek támogatásáról, továbbá – a szakmai vélemények kikérése és egyeztetése után arról is, hogy a fürdő fejlesztése érdekében milyen további lépések szükségesek.

- Teljesítjük a termál hotel és a termálfürdő melletti területek és építmények megvásárlására korábban megkötött adásvételi szerződés 2010-re jutó terhe, - 71 millió Ft – megyei önkormányzat részére történő pontos megfizetését.

- A KEOP 5.1. „Energetikai hatékonyság fokozása” elnevezésű 2009-ben nyertes pályázatunk alapján kiírt – harmadszorra eredményes – közbeszerzési eljárásunk alapján a kivitelezési munkálatokat a Csillag óvodában és a Feszty Iskolában 2010-ben a lehetséges legkorábbi időpontban megkezdjük, és a tanulókat a kivitelezés ideje alatt más intézményeinkben helyezzük el. A beruházást 2010-ben – mellyel a két intézmény teljes körű energetikai korszerűsítése megvalósul – határidőre be kívánjuk fejezni.

- A bölcsődei – óvodai férőhelyek bővítésére irányuló korábbi erőfeszítéseink, és pályázati sikereink alapján 2010-ben befejeződhet a Napsugár óvoda bővítése és elkezdődhet a koppánymonostori 20 férőhelyes bölcsőde megépítése. A MOL óvoda további felújítását 2010-ben megfelelő pályázati lehetőség mellett elképzelhetőnek ítéljük, de ebben a városrészben rövidtávon gondolkodnunk kell bölcsődei férőhely – fejlesztésen is.

- 2009. évben pályázatot nyújtott be az Önkormányzat a Budai - Nagy Antal utca csapadékvíz elvezetésének megoldására. A pályázatban egy zárt és egy nyílt árkos csapadékvíz elvezető rendszer kiépítését tervezi megvalósítani városunk. A pályázat elbírálás alatt áll, sikere remélhető, mellyel a beruházás 2010-ben megvalósítható.

- A VIZÁK Kft. fejlesztéseit, csatornahálózat felújítás, vízhálózat megújítás tekintetében az Önkormányzat a 2010. évi költségvetés kialakításánál figyelembe veszi és lehetőségei szerint támogatni kívánja.

- 2010-ben is fenntarthatónak ítéljük a gyermekvállalások ösztönzése érdekében hozott önkormányzati rendelt alapján biztosított 100.000 Ft-os gyermekenkénti támogatást. Nem kívánjuk megszüntetni a fiatalok első lakáshoz jutását segítő 1 millió forintos önkormányzati támogatást sem, de testületi előterjesztést készítünk az eddig nyújtott támogatások felülvizsgálata megtörténtéről és az esetlegesen jogtalanul felvett támogatások visszafizetési kötelezettsége elrendelhetőségéről.


- Biztosítjuk Komárom Város Szociális ellátórendszere eredményes működését, javítjuk a szociális intézmények eszközellátottságát. Megvizsgáljuk a házi gondozásban, étkeztetésében, nappali ellátásban részesülők térítési díja jövedelemarányos csökkentése lehetőségeit, hogy minél több rászoruló vehesse igénybe ezeket az ellátásokat. Folytatjuk az emelt szintű szociális férőhelyek leépítését a „hagyományos” szociális ellátás javára. Továbbra is támogatjuk a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás működését.

- 2010-ben is támogatjuk az idegenforgalmat, a Tourinform Iroda működését, a Monostori Erőd Hadkultúra Központ Nonprofit Kft. elképzeléseit, különös tekintettel az általuk benyújtott fejlesztési pályázat pozitív fogadtatását, nyertes pályázat esetén annak megvalósítására költségvetési támogatást biztosítunk az Idegenforgalmi és Nemzetközi Kapcsolatos Bizottsága 2010. évi munkatervi céljai végrehajtásához. Részt veszünk az „Utazás 2010.” kiállításon, megfontoljuk a Nemzeti Vágta rendezvényen részvételünket, jó színvonalon szervezzük meg a „19. Komáromi Napok” rendezvénysorozatát ismételten a Monostori Erdő helyszínnel. A programokat jelentős mértékben a két Komárom művészeti – kulturális – idegenforgalmi potenciáljára a szolgáltatások jelentős részét a komáromi vállalkozókra építjük. 2010-ben is megrendezzük a „pityóka” fesztivált, teret és lehetőséget adva testvérvárosaink meghívásának és bemutatkozásának, nemzetközi kapcsolataink ápolásának. A városi ünnepi programok uniós lebonyolíthatósága érdekében időben meghatározzuk, elfogadjuk Komárom város 2010. évi ünnepi rendezvénytervét.

- 2010-ben is gondot fordítunk a kultúra, művészetek kiállítások, bemutatók, komáromi hagyományok ápolására, színházak, múzeumok, könyvtér, levéltár támogatására. Megkötjük közművelődési megállapodásainkat a Komáromi Kulturális Egylettel, valamint a Szőnyi Kulturális Egyesülettel. Folytatjuk és támogatjuk a szőnyi ásatásokat. A Jókai Filmszínház korszerűsítését, bővítését a városközpont integrált fejlesztése, pályázati program keretén belül képzeljük el.

- A komáromi sportolók 2009-es országra, világra szóló sportsikerei, eredményei, - úgy a csapat, mint az egyéni sportágakban arra ösztökélnek bennünket, hogy a városi verseny – és szabadidős sport, iskolai testnevelés, valamint az utánpótlás nevelés támogatása 2010-ben is kiemelt céljaink között szerepeljen. 2010-ben is megrendezzük a városi sportgálát, ahol elismerjük a legkiválóbb komáromi sportolókat, csapatokat, edzőket.

- Önkormányzatunk közoktatási – nevelési programja végrehajtását, általános iskoláink és középiskoláink támogatását 2010-ben is fontos feladatunknak tekintjük. Lehetőséget szeretnénk biztosítani terület vásárlásával a Bozsik iskola középtávon történő bővítése (tornaterem) feltételi megteremtéséhez. A Petőfi Sándor Általános Iskola felújítása, korszerűsítése a Városközpont Integrált fejlesztése projekt programjai között szerepel. A Jókai Gimnáziumban lehetőséget biztosítunk 6 osztályos gimnázium indítására.

- Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenységünk 2010-ben is eredményes legyen, lelkiismeretes munkát, empátiát tükrözzön. A feladatok ellátását a Képviselő-testület értékeli, anyagi-erkölcsi támogatást is nyújtva a végrehajtáshoz.

- 2010-ben is hatékony környezetvédelmi munkára vállalkozunk. Pályázatot írunk ki környezetvédelmi akciók szervezésére, környezetünk szebbé tételére. Értékeljük környezetvédelmi koncepciónk időarányos végrehajtását, elvégezzük az esetleg szükséges módosításokat. Megszervezzük a szúnyoggyérítést, pályázati lehetőség esetén bevonva a környező településeket és a hatékonyság fokozása érdekében egyeztetve Észak-Komárom önkormányzata vezetőivel, szakembereivel az együttes fellépés, védekezés lehetőségeiről. A patkányirtás még eredményesebbé tétele érdekében 2010-ben nagyobb anyagi áldozatot vállalva igyekszünk komplexebb intézkedésekre, bevonva és kötelezve a tevékenységünket megszüntető gazdasági társaságok telephelyei tulajdonosait is a védekezésbe. Kiemelten kezeljük a parlagfű irtást, a növény és állatvédelmi feladatok ellátását.

- 2010-ben is biztosítjuk a komáromi tanulók helyi járatú autóbusz bérlete önkormányzati támogatását és iskolatej ellátását.

- Gondot fordítunk az ár- és belvízvédelemre, biztosítjuk az állandó készenlétet.

- Biztonságos tűz- és katasztrófavédelmet, polgári védelmet ígérünk.

- Folyamatosan beszámoltatjuk intézményeinket végzett munkájukról.

- Együttes szakmai ülést tervezünk É-Komárom Képviselő-testületével, - közös feladatokat határozva meg a 2010-es esztendőre.

- A parlamenti és önkormányzati választások sikeres lebonyolítása érdekében megválasztjuk a választási bizottságokat

- Feldolgozzunk a 2010. januári közmeghallgatásokon elhangzott lakossági észrevételeket, javaslatokat megfogalmazzuk a válaszokat, lehetőségeinken belül érdemi megoldásokra, intézkedésekre törekszünk.

- Nem feledkezünk meg legkiválóbb pedagógusaink, egészségügyi dolgozóink, szociális munkavállalóink, a város közszolgálatában érdemes tevékenységet felmutató munkatársak elismerésértől. 2010-ben is dönteni kívánunk POR URBE, polgármesteri díjakról.

- Részt veszünk a Duna Partnerségi Hálózat és Duna Stratégia kialakításában, valamint az önkormányzati szövetségek munkájában.


Államigazgatási – hivatali kiemelt célok

- - A megválasztandó új Képviselő-testület utasításának megfelelően felülvizsgáljuk Szervezeti- és Működési Szabályzatunkat, javaslatot teszünk a hivatali szervezet 2009-ben megkezdett átszervezése szervezete végleges kialakítására.

- Előterjesztést készítünk a leköszönő képviselő-testületnek a 2006.novemberben megkezdett önkormányzati ciklus 2010. októberéig tejredő időszakáig végzett munka- és gazdasági programja végrehajtásáról.
- Eredményesen lebonyolítjuk a parlamenti és helyhatósági választásokat.

- Beszámolót készítünk a Képviselő-testület elé a 2009. évi számvevőszéki átfogó pénzügyi-gazdasági ellenőrzés által feltárt hiányosságok kiküszöbölésére készített intézkedési terv időarányos végrehajtásáról.

- Kifogásmentes hatósági tevékenységre, a testület, a bizottságok, részönkormányzatok és önkormányzati képviselőink munkája hatékony segítésére, támogatására vállalkozunk. Biztosítjuk az ágazati tevékenységek magas színvonalú ellátását, megköveteljük a beruházások, fejlesztések, felújítások szakszerű, lelkiismeretes, elvárt minőségű kivitelezését, ennek kapcsán az önkormányzati érdekek messzemenő érvényesítését, a közbeszerzések törvényes lebonyolítását. Beruházások, felújítások garanciális bejárásait következetesen el kell végezni

- Eleget teszünk az adóhatósági, építéshatósági, fogyasztóvédelmi egyéb hivatali – ágazati ellenőrzési és belső ellenőrzési kötelezettségeinknek, ezek végrehajtásáról tájékoztatjuk a Képviselő-testületet. A belső ellenőrzési feladatokat a Komárom Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás tagönkormányzatainál és intézményeinél is elvégezzük.

- Törekszünk az elektronikus ügyintézés magasabb szintjének bevezetésére. Az ÁROP szervezetfejlesztési pályázaton elnyert támogatás felhasználásával folytatjuk informatikai fejlesztéseinket, rendszerbe állítjuk a Share-Point informatikai rendszert, felkészítjük köztisztviselőinket a különböző szakterületeken a szoftver használatára.

- Ügyelünk iratkezelési szabályzatunk megújítására, naprakészségére, betartására, az iratkezelés, iktatás, irattározás, selejtezés hatékonyabbé tételére. Bevezetjük az anyakönyvi alapiratok önálló iktatását, megkezdjük a papír alapú űrlapok digitalizálását, iktató rendszerünket felkészítjük a digitális állományok tárolására.

- Szakszerűen készítjük elő a Testület számára a 2009-es költségvetési év zárszámadását, teljes körű leltár elrendelésével és felvételével segítjük hitelessége biztosítását.

- Erőnket, szakértelmünket, felkészültségünket a 2010-es város költségvetés végrehajtása szolgálatába állítjuk.

- Eredményesen működtetjük pályázati munkacsoportunkat, naprakész felkészültséget vállalunk a pályázati lehetőségek felkutatásában, szakszerűen előkészítjük a pályázati anyagokat a külső források minél hatékonyabb, eredményesebb megszerzése érdekében.

- Jó színvonalon működtetjük az okmányirodai rendszert, folyamatosan figyelemmel kísérjük a bábolnai aliroda működését.

- Felkészülünk a helyi iparűzési adó beszedése átadására az állami adóhatásnak, törekszünk a jó együttműködés fenntartására, a gyors és hatékony információcsere gördülékeny kialakításra.

- Teljesítjük 2010. évi adóbevételi tervünket.

- Önkormányzati rendelet-tervezetet készítünk a hivatali helységen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn túl történő házasságkötések, továbbá a bejegyzett élettársi kapcsolatok létesítése engedélyezése szabályairól.

- pontosan teljesítjük az önkormányzati döntések, szerződések, támogatások, elszámolások nyilvánossága jogszabályi követelmények szerinti biztosítását.

- Önkormányzati honlapunk 2009-ben a városok közötti versenyen I. helyezést ért el. A győztesnek járó plakettet és oklevelet Siófokon az Országos Jegyzői és Közigazgatási Konferencián vehettük át. Feladatunk 2010-ben honlapunk kimagasló színvonala megőrzése.

- Hatékony adatvédelemre vállalkozunk a különleges, szenzitív adatok védelme biztosítása érdekében, de minden körülmények között biztosítjuk a közérdekű adatokhoz történő hozzáférhetőséget.

- Meghatározzuk Hivatalunk 2010. évi képzési-továbbképzési tervét, ügyelünk maradék nélküli végrehajtására.

- Biztosítjuk a Komárom- Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezete eredményes működését.

- Korszerű, észszerű vagyongazdálkodásra vállalkozunk.

- Igényes, eredményes közterület-felügyeleti munkát végzünk, a felügyelet működéséről, feladatai végrehajtásáról a képviselő-testület tagjait elektronikus úton rendszeresen tájékoztatjuk.

- Biztosítjuk intézményeink törvényes működését, szabályzataik naprakészségét, alapító okirataik teljességét. Ügyelünk takarékos gazdálkodásukra, alkalmazzuk a kis-kincstári rendszer szerinti finanszírozást.

- Segítjük a kisebbségi önkormányzatok munkáját, munkáját, gazdálkodásukat, működési szabályaik betartását figyelemmel kísérjük.

- Gondoskodunk a szociális ellátás, gyermek- és ifjúságvédelem, anyakönyvi igazgatás, az egyéni vállalkozói igazolványok, közlekedésigazgatási hatósági feladatok, kereskedelmi igazgatás, anyakönyvi igazgatás, magánszálláshelyek, szolgáltatásokkal kapcsolatos eljárások területén bejegyzett új jogszabályok elsajátításáról, a közigazgatási hatósági eljárás új szabályai szakszerű alkalmazásáról, a gazdasági társaságokkal kapcsolatos új törvényi szabályozás rendelkezései önkormányzati gazdasági társaságainknál történő pontos betartásáról.

- Elkészítjük a Polgármesteri Hivatal valamennyi köztisztviselője 2010. évi teljesítménykövetelményeit, félévenként értékeljük végrehajtásukat, jutalmazásra, elismerésre csak a teljesítményekkel arányos, a feladatok magas színvonalú végrehajtását biztosító munka esetén biztosítunk lehetőséget.
A Testület által meghatározott keret alapján elkészítjük a Hivatal munkatársai törvényben biztosított 2010. évi cafetéria juttatásai szabályzatát és a személyre szólóan választott, de volumenében azonos juttatási összegnek megfelelő „csomagot” köztisztviselőink részére biztosítjuk.




Komárom, 2010. február 18.



Dr. Szöllősy Ferenc Zatykó János
jegyző, címzetes főjegyző polgármester




Határidő:
azonnal, a végrehajtásra 2010. december 31-ig folyamatos

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester