Határozat száma:
30/2010 2010.02.18.

Tárgya:
Tájékoztató Komárom Város Önkormányzata 2010. évi pályázati lehetőségeiről

Határozat:
Komárom Város Önkormányzata részt kíván venni az alábbi pályázatokon:

1. KEOP-2009-5.3.0/A - Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése

A Képviselő-testület felkéri a hivatalt, hogy készítse elő a pályázati projektet, kérjen árajánlatokat a Jókai M. Gimnázium és a Tóparti Óvoda energetikai korszerűsítéséhez szükséges tervek elkészítéséhez.

2. Holcim Hungária Otthon Alapítvány pályázata – bérlakás program

A Képviselő-testület felkéri a hivatalt, hogy készítse elő a pályázati projektet, kérjen árajánlatokat a Szt. László utcai épület átalakításához szükséges tervek elkészítéséhez.

3. KEOP-2009-3.1.3 - Gyűjteményes növénykertek és védett történeti kertek megőrzése és helyreállítása
A Képviselő-testület felkéri a hivatalt, hogy készítse elő a pályázati projektet.

4. KEOP-2009-3.1.2 – Élőhely védelem és – helyreállítás, vonalas létesítmények természetkárosító hatásainak mérséklése

A Képviselő-testület felkéri a hivatalt, hogy készítse elő a pályázati projektet.

5. A helyi önkormányzatok könyvtári és közművelődési érdekeltségnövelő támogatása

A Képviselő-testület felkéri a hivatalt, hogy vegye fel a kapcsolatot a művelődési házakkal, gyűjtse össze az igényeiket és a 2010. márciusi ülésen terjessze elő.

6. WiFi-System.hu – vezeték nélküli internet hozzáférési helyszín létrehozása

Komárom Város Önkormányzata a WiFi internet hozzáférési lehetőséget Jókai liget területén kívánja biztosítani. Az pályázat megvalósításához szükséges 730 E Ft-ot a 2010. évi költségvetés pályázati alapjából finanszírozza.





7. Visegrádi Alap keretében: Small Grants pályázat

A Képviselő-testület felkéri a hivatalt, hogy készítsen előterjesztést a pályázat kapcsán támogatható kiadványok és vásárokon való megjelenés tárgykörében a 2010. áprilisi ülésre

8. „Európa a polgárokért” program

A Képviselő-testület felkéri a hivatalt, hogy készítsen előterjesztést a testvérvárosi delegációk fogadásával kapcsolatos költségekről, a 2010. márciusi ülésre.

9. TIOP 1.1.1./07/1-2008-0743 kódszámú nyertes pályázat a „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésé”-hez

A Képviselő-testület megbízza az EKRON Consulting Üzleti és Technológiai Fejlesztő Kft. a TIOP 1.1.1./07/1-2008-0743 kódszámú pályázat dokumentációjának elkészítéséhez 100.000 Ft+Áfa összegben, melyet a 2010. évi pályázati alap terhére biztosít.

10. Komárom Város Képviselő-testülete pályázatot kíván benyújtani az illegális hulladéklerakók felszámolása feladatainak támogatására kiírt KvVM projektre.

A feladat ellátásához szükséges önerőt, bruttó 393.357,-Ft összeget biztosít a 2010. évi költségvetésének pályázati alapja terhére.
Felkéri a Hivatalt a pályázati dokumentáció elkészítésére.

11. Komárom Város Önkormányzata együttműködő partnerként kíván részt venni a Visegrádi Alap, illetve a Task Force pályázaton. A pályázat keretében a Város a MAZSIHISZ – észak-komáromi szervezetével közösen kívánja elkészíteni a komáromi zsidóság történetének feldolgozását. Az Önkormányzat a pályázatok önrészéhez pénzeszközökkel nem kíván hozzájárulni.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Halász Károly osztályvezető
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester