Határozat száma:
40/2010 2010.02.18.

Tárgya:
Komárom Város Településrendezési Terve komplex felülvizsgálat utáni jóváhagyása (Rendelet-tervezet, valamint a településrendezési terv karbantartására vonatkozó határozatok)

Határozat:
1., Komárom Város Képviselő-testülete az előterjesztés 3. számú melléklete szerinti módosításokat az alábbi változtatásokkal elfogadja, és felkéri a Tervezőt, hogy Komárom Város településszerkezeti tervében és leírásában, valamint szabályozási tervén és helyi építési szabályzatában vezesse át.

- A 669-es övezet szabályozása az alábbi különleges előírással egészül ki: Az övezet beépítését megelőzően el kell készíteni az övezet egészére vonatkozó tereprendezési, vízrendezési és vízelvezetési tervét.
- A Kempelen Farkas Iskola sport és művelődési fejlesztéseinek a rendezési terv a volt gyakorlótér északi oldalán nyújt alternatív lehetőséget. A megvalósítás lehetőségeiről az önkormányzattal további tárgyalásokat kell folytatni.
Ennek az iskola által történő használatáról az önkormányzat tárgyalásokat kezd az iskolával.
- A Kempelen Farkas Iskola főbejáratához vezető útnál az úttól északra lévő szabályozási vonalat az úthoz 3 méterrel közelebb kell helyezni, az úttól délre pedig a szomszédos épületek(utca) homlokzat vonalában kell a szabályozási vonalat kialakítani.
- A Lovas Színház mögött tervezett közterület északi határával párhuzamosan 10 méteres távolságig csak zöldfelület, illetve gyalogos út alakítható ki a szabályozási terv előírásával.

2., Komárom Város Képviselő-testülete jóváhagyja Komárom Város településszerkezeti tervének felülvizsgálatát, a dr. Németh Iván - OetU Kft. által készített 1.1.1. Komárom igazgatási területének felhasználását meghatározó tervet (településszerkezeti terv) és 1.1.2. Komárom igazgatási területének felhasználását meghatározó leírást.

3. Komárom Város Képviselő-testülete felkéri dr. Németh Iván vezető település-tervezőt és az OetU Kft-t, hogy tervfelülvizsgálat jóváhagyott dokumentumait, a szerkezeti tervet és leírást, a szabályozási tervet és a helyi építési szabályzatot a képviselő-testületi ülésen elfogadottak szerint véglegesítse.

Határidő: 2010. március 1.
Felelős: Varga Zsolt osztályvezető
Kertész-Molnár Erika osztályvezető helyettes
Dr. Németh Iván vezető település-tervező, OetU Kft.




- 2 –

4. Komárom Város Képviselő-testülete felhívja a hivatalt, hogy a jóváhagyott dokumentumokat a polgármester nevében küldje meg az egyeztetésében részt vett államigazgatási, érdek-képviseleti szerveknek és társadalmi szervezeteknek, valamint az Országos Dokumentációs Központnak.

Határidő: 2010. április 1.
Felelős: Varga Zsolt osztályvezető
Kertész-Molnár Erika osztályvezető helyettes

5. Komárom Város Képviselő-testülete a településrendezési terv kizárólag egyéni lakossági kérelmek alapján történő módosítását 3 évnél rövidebb időszakonként nem támogatja. A rendezési terv módosítására az érintettek költségvállalásával kerülhet sor.

Határidő: folyamatosan
Felelős: Varga Zsolt osztályvezető
Kertész-Molnár Erika osztályvezető helyettes

6. Valamely területet érintő fejlesztési szándék megjelenése esetén a befektetőnek a Képviselő-testület előtt fejlesztési koncepcióban kell bemutatnia a beruházás hatásait, legalább adott telektömböt körülölelő telektömböket érintően, nagyobb beruházás esetén a városrészt vagy az egész várost érintően. Elfogadott fejlesztési koncepció esetében a rendezési terv módosítására a beruházó költségvállalásával kerülhet sor.

Határidő: folyamatosan
Felelős: Varga Zsolt osztályvezető
Kertész-Molnár Erika osztályvezető helyettes


Határidő:
határozat szövege szerint

Felelős:
határozat szövege szerint