Határozat száma:
189/2011 2011.10.14.

Tárgya:
Csokonai Művelődési Központ megszüntetése.

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete elhatározta, hogy az önállóan működő és gazdálkodó Csokonai Művelődési Központot a mellékelt megszüntető okirat alapján 2011. november 30-val jogutód nélkül megszűnteti.

2. Az intézmény megszűnésével egyidejűleg az alábbi álláshelyek szűnnek meg:
- 1 intézményvezető
- 1 intézményvezető helyettes
- 1 szakmai irányító
- 1 közművelődés szervező
- 1 gazdasági vezető
- 2 gazdasági ügyintéző
- 1 műszaki munkatárs
- 1 mozivezető
- 1 mozigépész, gondnok
- 1 gondnok
- 1 grafikus, galériavezető
- 2 takarító
- 1 karbantartó

3. A 15 fő közalkalmazotti jogviszonyának munkajogi jogutódja a Sport és Szabadidő Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.

4. A jogutód nélküli megszűnés után az önkormányzati feladatok ellátását a Sport és Szabadidő Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. látja el.

5. A munkajogi jogutódnál felajánlott álláshelyet el nem fogadó közalkalmazottakra vonatkozóan: a létszámcsökkentéssel érintett álláshelyeken foglalkoztatottak jogviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélküli foglalkoztatására az önkormányzat költségvetési szerveinél meglévő üres álláshelyeken, az előre láthatólag megüresedett álláshelyeken vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál nincs lehetőség.

6. A Csokonai Művelődési Központ saját ingatlanvagyonnal nem rendelkezik. A 2003. november 21-én kelt, az önkormányzat tulajdonát képező vagyontárgyak hasznosítására vonatkozó megállapodás a költségvetési intézmény megszűnésének időpontjában vele egyidejűleg megszűnik. A megállapodás mellékletében szereplő vagyon továbbra is Komárom Város Önkormányzatának tulajdona.


7. A Csokonai Művelődési Központ feladatellátását szolgáló ingatlan vagyont:
a. Csokonai Művelődési Ház 2900 Komárom, Kelemen L. u 7.
b. Közösségi Ház 2900 Komárom, Jedlik Á. u. 8.
c. Ifjúsági tábor 2093 Komárom (Koppánymonostor)
d. Dózsa Gy. Műv. Ház 2903 Komárom, Vendéglő u. 2.
e. Petőfi S. Műv. Ház 2921 Komárom, Petőfi S. u. 3.
és ingó vagyontárgyait Komárom Város Önkormányzata, a közművelődési feladatellátás érdekében a Sport és Szabadidő Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. részére üzemeltetésre átadja.

8. A Csokonai Művelődési Központ megszűnése következtében a Jókai Mór Városi Könyvtár gazdálkodását 2011. december 1-jétől Komárom Város Polgármesteri Hivatalának Pénzügyi Osztálya látja el.

9. A Jókai Mór Városi Könyvtár az 1997. évi CXL törvény 55. §-a alapján meghatározott közfeladatait, Komárom Város Önkormányzata továbbra is önállóan működő költségvetési intézményként biztosítja.

10. Komárom Város Önkormányzata Képviselő-testülete, a Jókai Mór Városi Könyvtár - a 94/2009. (V.21.) számú határozattal jóváhagyott - 1413-2/2009. számú alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja:
12.) "A vagyon feletti rendelkezés joga a Csokonai Művelődési Központot illeti meg, a Komárom Város Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalával kötött vagyonhasználati, - hasznosítási megállapodás alapján." - mondat helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"A feladatellátást szolgáló vagyon és a vagyon feletti rendelkezés joga: Komárom Város Képviselő-testülete által elfogadott, Komárom Város Önkormányzatával kötött vagyonhasználati, - hasznosítási megállapodásban foglaltak szerint. "
A 1413-2/2009. számú alapító okirat módosítása az alapító okirat egyéb rendelkezéseit
nem érinti, így azok továbbra is érvényesek.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester