Határozat száma:
200/2011 2011.12.01.

Tárgya:
2012. évi költségvetési koncepció.

Határozat:
Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Komárom város 2012. évi költségvetési koncepcióját elfogadja.
Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. évi költségvetés összeállítása során a következőket tarja szükségesnek figyelembe venni:

. A Képviselő-testület a következő költségvetési időszakban a folyamatban lévő beruházási, fejlesztési feladatok folytatására, befejezésére, a lakossági közérzetjavulást eredményező városüzemeltetési feladatellátásra, továbbá az intézmények alapvető üzemeltetési problémáinak enyhítésére kívánja összpontosítani.
. A költségvetési lehetőségek függvényében kiemelten kell foglalkozni a város kulturális és sport életével, valamint az idegenforgalommal kapcsolatos feladatokat stratégiai jellegű kezelésével.
A Thermál fürdővel kapcsolatos fejlesztések előtérbe kerüljenek, elő kell készíteni a lehetőséget gyógyszálló építésére.
. A 2012. évi költségvetésben is a tartalékok között alapokat kell létrehozni, melyek a következők: sport alap, kulturális alap, felújítási alap, beruházási alap, pályázati alap, általános tartalékalap.
. 2012-ben is fokozott figyelmet kell fordítani külső források - pályázati úton elnyerhető támogatások - bevonására.
. 2012-ben is folytatni kell Komárom város lakossága részére a 2011. évben nyújtott támogatásokat.
? A Polgármesteri Hivatal és intézmények vonatkozásában a tervezés során 2011. évi szinten tartás a cél, a személyi juttatások és járulékok vonatkozásában, a dologi kiadások területén 5 %-os kiadás csökkentést kell figyelembe venni.
. Lakásgazdálkodás megvalósítása.
. Elő kell készíteni és döntést hozni az egészségügyi alapellátási szociális szolgáltató és családvédelmi intézményhálózatunk egységes központi intézménnyé szervezése kérdésében.
. Gondot kell fordítani a Polgármesteri Hivatal szervezetrendszere racionalizálására.
. Pontosítani, módosítani szükséges Komárom Város középtávú munka- és gazdasági programját.
. El kell készíteni Komárom Város belvízvédelmi koncepcióját.


Határidő:
2012. évi költségvetés készítése a 2012. évi februári testületi ülés

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester
Molnárné dr. Taár Izabella jegyző