Határozat száma:
112/2006 2006.05.25.

Tárgya:
Komáromi Tűzoltóság épületének városi önkormányzati tulajdonba vétele

Határozat:

1. Komárom Város Önkormányzata Képviselőtestülete –a Komáromi Tűzoltóság épületét – a komáromi 5409 hrsz-ú –ingatlant- térítésmentesen átveszi a Komárom Esztergom Megyei Önkormányzattól. Felhatalmazza a Polgármestert és a Címzetes főjegyzőt a mellékelt megállapodás aláírására.

2. Komárom Város Önkormányzata Képviselőtestülete nyilatkozatát adja arra vonatkozóan, hogy a komáromi 5409 hrsz-ú ingatlanon elvégzett 36.265.081,-Ft értékű, a biztonságos feladat-ellátáshoz szükséges beruházások ellenértékét a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzattól nem követeli, ilyen szándékot a Megyei Önkormányzattal szemben a jövőben sem támaszt, a térítésmentes átadásról szóló megállapodás aláírásával az ügyet lezártnak tekinti.
MEGÁLLAPODÁS


amely létrejött egyrészről a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat (2800 Tatabánya, Fő tér 4., törzsszám: 87, képviseli: Agócs István közgyűlési elnök, Dr. Csermák Vilmos megyei főjegyző ellenjegyzése mellett) a továbbiakban: átadó,

másrészről Komárom Város Önkormányzata (2900 Komárom, Szabadság tér 1., törzsszám: 22, képviseli: Zatykó János polgármester, Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző ellenjegyzése mellett) a továbbiakban: átvevő között az alábbi feltételekkel:

1./ Az átadó az 1996. évi XXXI. tv. 46. § /4/ bekezdése alapján térítésmentesen bruttó 221.864.000,-Ft, azaz kettőszázhuszonegymillió-nyocszázhatvannégy forint nyilvántartási értéken az átvevő, mint fenntartó tulajdonába adja a kizárólagos tulajdonát képező komáromi 5409. helyrajzi számú, 6710 m2 alapterületű, "Tűzoltóság" megnevezésű ingatlanát, mely ingatlant az átvevő javára bejegyzett használat joga terhel.
Az ingatlant terhelik még a MOL Magyar Olaj-és Gázipari Rt. javára a III/7. és III/8. sorszámok alatt bejegyzett bányaszolgalmi jogok.

2./ Az átvevő az ingatlant elfogadja.

3./ Az átadó a jelen okirat aláírásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy az átvevő tulajdonjoga 1/1 tulajdoni hányad szerint az ingatlan-nyilvántartásba, térítésmentes tulajdonba adás jogcímén bejegyzésre kerüljön az átvevő javára bejegyzett használat jogának egyidejű törlésével.

4./ Az átadó szavatol az ingatlan per-, teher- és igénymentességéért, kivéve az 1.pontban foglaltakat, valamint azért, hogy harmadik személynek nincsen olyan joga, amely az átvevő tulajdonjogának bejegyzését akadályozza, vagy korlátozza.

5./ A felek rögzítik, hogy az átvevő az ingatlant a javára bejegyzett használat jogánál fogva már birtokolja.

6./ A felek kijelentik, hogy egyaránt jogi személyek, jogügyletük hatósági jóváhagyástól nem függ, valamint a megállapodás tárgyát képező ingatlan forgalomképes.

7./ A felek kijelentik, hogy a jelen megállapodást az átadó közgyűlése a 23/2006. (II.23.) számú, az átvevő képviselő-testülete pedig a 227/2005. (XI. 16.) számú határozatával jóváhagyta, feleknek az ingatlan tekintetében egymással szemben semminemű követelése nincs és ilyet a jövőben sem támasztanak.

8./ A megállapodás aláírásával egyidejűleg az Átadó magára nézve megszűntnek tekinti a közte és az Átvevő, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Parancsnokság között 1995.. június hó 30.-án létrejött megállapodást. A Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Parancsnokság helyébe időközben a Komárom Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (2800 Tatabánya, Ságvári E. u. 18., képviseli: Czibik József igazgató) lépett a tűzoltósági feladatok hatásköri és szervezeti változására tekintettel.

-2-

9./ A Komárom- Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelen megállapodás aláírásával tudomásul veszi, hogy az 1995. június hó 30.i keltezésű szerződés kétoldalúvá alakult át a közte és az Átvevő közti szerződéses feltételek változatlanul hagyása mellett.
A Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Átvevő jogait és kötelezettségeit nem érinti a háromoldalú szerződés két oldalúvá válása.

10./ A szerződő felek megbízzák a Dr. Kürtösi Ügyvédi Irodát a jelen megállapodás okirat elkészítésével a fenti, általuk közösen egyeztetett tartalommal, mely okirat ezért egyben tényvázlatnak is minősül. A felek a jelen megállapodás aláírásával kijelentik továbbá, hogy a szerződéskötés során eljáró ügyvéd kioktatását és tájékoztatását mind a szerződés tartalmát, mind az adókat és az illetéket érintő jogszabályok tekintetében megértették, a vonatkozó hatályos jogi szabályozással tisztában vannak.

A szerződő felek a jelen megállapodás aláírásával meghatalmazzák az ellenjegyző ügyvédi irodát, hogy valamennyi szükséges, az ingatlan-nyilvántartás tartalmát érintő eljárással kapcsolatban a Komáromi Körzeti Földhivatal előtt helyettük és nevükben az 1998. évi XI. törvény rendelkezéseinek megfelelően eljárjon azon kikötéssel, hogy az eljárás során hozandó határozatokat (és az alapul szolgáló okiratot) a Földhivatal a feleknek is közvetlenül küldje meg. Az ellenjegyző ügyvédi iroda a meghatalmazást ezennel elfogadja.

11./ A jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. és más vonatkozó jogszabályok előírásai az irányadók.

Alulírott felek a jelen megállapodást, mint akaratunkkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írtuk alá.

Komárom, 2006. ....................................


……………………………………............... ……………………….......………………
Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Komárom Város Önkormányzata
átadó képviseletében: átvevő képviseletében:
Dr. Csermák Vilmos Agócs István Dr. Szöllősy Ferenc Zatykó János
megyei főjegyző közgyűlési elnök címzetes főjegyző polgármester


.......................................................................
Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
képviseletében:
Czibik József igazgató



Ellenjegyzem 2006.........................-n:


..............................................................
Dr. Kürtösi Tibor ügyvéd


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Bozi Ágostonné vezető főtanácsos
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester