Határozat száma:
123/2006 2006.06.22.

Tárgya:
Komárom város 2003-2008.-ig terjedő időre szóló közoktatási feladat ellátási, intézményhálózat működtetési és fejlesztési terve felülvizsgálata-

Határozat:
123/2006. (VI.22.) számú Képviselő-testületi határozat:
1. Komárom Város Képviselő-testülete elfogadja a város közoktatási feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervének 2006-2012-ig terjedő időre szóló, aktualizált változatát.
2. Az intézkedési terv érvényességi ideje alatt önkormányzatunk új közoktatási intézményt nem épít.
2. Az önkormányzat folyamatosan gondoskodik az intézményekben szükséges felújítási, korszerűsítési munkálatok elvégzéséről, az óvodák és iskolák kötelező eszközszükségletének biztosításáról.
3. Az önkormányzat folyamatosan gondoskodik a megyének átadott közoktatási intézmények épületeinek karbantartásáról, szükség szerinti korszerűsítéséről.
4. Az önkormányzat önrész biztosításával ösztönzi a közoktatási intézményeket a pályázati lehetőségek kihasználására.
5. Az önkormányzat keresi annak lehetőségét, hogy egy korai fejlesztő csoport jöhessen létre a Móra Ferenc Általános Iskolában, a Megyei Önkormányzattal, mint az intézmény fenntartójával együttműködve.
6. Komárom Város Képviselő-testülete vállalja, hogy amennyiben a kistérségi feladatellátás megszűnne az általa korábban létrehozott utazó logopédus és gyógytestnevelő városi státuszokat visszaállítja.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Halász Károly osztályvezető
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester