Határozat száma:
32/2014 2014.03.10.

Tárgya:
Beszámoló a lejárt határidejű Képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, képviselői kérdések, közérdekű bejelentések

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXVI. törvény 13. §-ában foglaltak valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdésének c) pontja alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Állam tulajdonában és a Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ vagyonkezelésében lévő, a Komáromi Strandfürdő területén található faház felépítmény ingyenes önkormányzati tulajdonba adását.

2. Az ingóságot az Önkormányzat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 13.) pontjában meghatározott helyi adóval, gazdaságszervezéssel és a turizmussal kapcsolatos feladatok önkormányzati kötelező feladatainak ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni és turizmus fejlesztés céljára kívánja felhasználni.
Komárom Város Önkormányzata a Komáromi Strandfürdő fejlesztését tervezi. A beruházás első üteme érinti a Magyar Állam tulajdonában és a Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ vagyonkezelésében lévő faház felépítményt is.

Konkrét felhasználási cél meghatározása:

Komárom Város Önkormányzata a Komáromi Strandfürdő fejlesztését tervezi, melynek keretében többek között új élményelemekkel bővített kültéri termál medencék kerülnek kialakításra. A beruházás első üteme érinti a Magyar Állam tulajdonában és a Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ vagyonkezelésében lévő faház területét, így a felépítményt is.
3. Komárom Város Önkormányzata vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek megtérítését.

4. Az igényelt ingóság nem áll (örökségvédelmi / természetvédelmi / helyi / Natura 2000) védettség alatt.

5. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingóság ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatos eljárás során az MNV Zrt. felé teljes jogkörben eljárjon, és valamennyi nyilatkozatot megtegyen.

6. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingóság ingyenes önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó megállapodást aláírja.


Határidő:
2014.03.31.

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester
Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző