Határozat száma:
227/2015 2015.10.22.

Tárgya:
Egyes városi természeti értékek védetté nyilvánításáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy a rendelet hatályba lépését követően kezdeményezze az ingatlan-nyilvántartásba a helyi jelentőségű természetvédelmi területek esetében a védettség feltüntetését.

2. Komárom Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy a lakosság részére a város honlapján tájékoztatót tegyen közzé a helyi természetvédelmi területekről.

3. Komárom Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy a védett természetvédelmi területeket fokozatosan, a költségvetés erre biztosított előirányzata függvényében, táblával jelölje meg.

4. Komárom Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy a Monostori ártéri tanösvényen szervezzen vezetett túrákat általános és középiskolás csoportok számára.

5. Komárom Város Önkormányzata Képviselő-testülete szándékát fejezi ki arra vonatkozóan, hogy az új Duna-hídra vezető út kialakításához szükséges telekalakítást követően az út által elfoglalt terület helyi védettségét rendeletmódosítással megszűnteti.


Határidő:
2015.12.31.

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester