Határozat száma:
199/2006 2006.11.23.

Tárgya:
Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok és a Komárom Városi Televízió Kht. felügyelő bizottságaival és tagi képviselőivel összefüggő feladatok megtárgyalása és a szükséges döntések meghozatala.

Határozat:
199/A
1. A Képviselő-testület a Komturist-Komárom Kft., a Távhő Kft., a Saxum Kft. és a Komáromi Televízió Kht. jelenleg funkcióban lévő felügyelő bizottságai tagjait (Komturist-Komárom Kft: Nagy Zoltán, Dr. Kovássy László, Lóczi Tibor; Távhő Kft: Győri István, Sárai János, Nagy Péter; Saxum Kft.: Dr. Mészáros Gyula, Tamás Istvánné, Pohlmüllner Tamás; Komáromi Televízió Kht.: Komárom Városi Televízió Kht: Várhidi Ilona, Dr. Kerekes Tibor, Dr. Konczer Erik, Nemes Andrásné, Dr. Gergely István) - 2006. november hó 30-i hatállyal visszahívja.

Határidő: 2006. november 30.
Felelős: Zatykó János polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző a határozat megküldéséért

2. A Képviselő-testület 2006. december 01-i hatállyal a Komturist-Komárom Kft., a Távhő Kft., a Saxum Kft. Felügyelő Bizottsága tagjai létszámát 4 főben, a Komárom Városi Televizó Kht-nál 5 főben határozza meg.

Határidő: azonnal, ill. 2006. december 01.
Felelős: Zatykó János polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző a határozat megküldéséért

3. A Képviselő-testület a Komturist-Komárom Kft., a Távhő Kft. és a Saxum Kft. Felügyelő Bizottsága elnökei díjazását 50.000 Ft/fő/hó összegben, míg a Felügyelő Bizottsági tagok díjazását 40.000 Ft/fő/hó összegben állapítja meg.

4. A Képviselő-testület, mint a kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok taggyűlési jogát gyakorló szerv

a., a Komturist-Komárom Kft. Felügyelő Bizottságába 2006. december 01-től 2010. december 31-ig tartó hatállyal Dömötör Andrásnét, Géringer Lászlót, Dr. Konczer Eriket és Lóczi Tibort választja meg.

b., a Saxum Kft. Felügyelő Bizottságába 2006. december 01-től 2010. december 31-ig tartó hatállyal Beigelbeck Attilát, Nemes Andrásnét, Dr. Mészáros Gyulát és Horváth Lórántot választja meg.

c., a Távhő Kft. Felügyelő Bizottságába 2006. december 01-től 2010. december 31-ig tartó hatállyal Sárai Jánost, Takács Józsefet, Dr. Kerekes Tibort és Dr. Várnai Tibort választja meg.

d., a Komárom Városi Televízió Kht. Felügyelő Bizottságába 2006. december 01-től 2010. december 31-ig tartó hatállyal Várhidi Ilonát, Monostori Évát, Dr. Csalava István, Szvéteczné Herceg Orsolyát és Samu Zsoltot választja meg.

Határidő: azonnal
Felelős: Zatykó János polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző, a határozat megküldéséért

5. a., A Képviselő-testület az önkormányzati többségi tulajdonú Komthermál Kft. taggyűlése felé javasolja, hogy Lóczi Tibor, Karikó Balázs, Potháczky Mária Felügyelő Bizottsági tagokat 2006. november 30-i hatállyal hívja vissza. A Képviselő-testület javaslatát a taggyűlésen a tagi képviselő érvényesítse.

Határidő: azonnal
Felelős: Zatykó János polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző, a határozat megküldéséért

b., A Képviselő-testület az önkormányzati többségi tulajdonú Vizák Kft. taggyűlése részére javasolja, hogy Győri István, Nagy Zoltán, Dr. Molnár Attila, Dr. Várnai Tibor Felügyelő Bizottsági tagokat 2006. november 30-i hatállyal hívja vissza. A Képviselő-testület javaslatát a taggyűlésen a tagi képviselő érvényesítse.

6. A Képviselő-testület a többségi önkormányzati tulajdonú Komthermál Kft. és Vizák Kft. taggyűlései felé javasolja, hogy 2006. december hó 01-i hatállyal a Komthermál Kft-nél 6 tagú, a Vizák Kft-nél 5 tagú Felügyelő Bizottságot válasszon.
A javaslatokat a tagi képviselők a taggyűlésen szavazataikkal érvényesítsék.


7. A Képviselő-testület a Komthermál Kft., és a Vizák Kft. taggyűlései részére azt javasolja, hogy a Felügyelő Bizottságok elnökei díjazását 50.000 Ft/fő/hó összegben, míg a Felügyelő Bizottsági tagok díjazását 40.000 Ft/fő/hó összegben állapítsák meg.
A javaslatokat a tagi képviselők a taggyűlésen szavazataikkal érvényesítsék.

8. A Képviselő-testület

a., a Komthermál Kft. Felügyelő Bizottsága tagjává 2006. december 01-től 2010. december 31-ig tartó hatállyal Dr. Molnár Attilát, Dr. Juhászné Dr. Gordán Ildikót, Nagy Zoltánt és Potháczky Máriát jelöli és felkéri a tagi képviselőt, hogy a Képviselő-testület javaslatát a taggyűlésen érvényesítse.

b., a Vizák Kft. Felügyelő Bizottsága tagjává 2006. december 01-től 2010. december 31-ig tartó hatállyal Dr. Kreft-Horváth Lórándot, Monostori Jánost, Győri Istvánt és Czita Jánost jelöli és felkéri a tagi képviselőt, hogy a Képviselő-testület javaslatát a taggyűlésen érvényesítse.

9. A Képviselő-testület a Monostori Erőd Hadkultúra Központ Kft. Felügyelő Bizottságába 2006. december 01-től 2010. december 31-ig tartó hatállyal Koppány Csaba képviselőt delegálja.

10. A Képviselő-testület

a., a Komthermál Kft. tagi képviselőjének Zatykó János polgármester urat,
b., a Vizák Kft. tagi képviselőjének Hornig Rudolfné alpolgármester asszonyt,
c., a Monostori Erőd Hadkultúra Központ Kht. tagi képviselőjének Győri István urat
megválasztja.

Határidő: azonnal
Felelős: Zatykó János polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző, a határozat megküldéséért

11. A Képviselő-testület felkéri a gazdasági társaságok ügyvezetőit, hogy a Cégbíróságnál a testület határozatai, valamint a taggyűlések döntése szerinti változások átvezetését kezdeményezzék.


Határidő:
2006.12.01.

Felelős:
ügyvezetők