Határozat száma:
292/2016 2016.11.18.

Tárgya:
Komárom Város Önkormányzata 2017. évi Költségvetési Koncepciója

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete, mint a kizárólagos önkormányzati tulajdonú Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. taggyűlési jogát gyakorló szerv hozzájárul a Kft. által a Raiffeisen Bank Zrt-nél igényelt 15 M Ft összegű folyószámlahitel felvételéhez, melynek lejárata 2017. december 30.

2. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete készfizető kezességet vállal a Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. által a Raiffeisen Bank Zrt-nél igényelt 15 M Ft összegű folyószámlahitel tőke és járulékainak visszafizetésére, 2017. január 2-től a hitel futamideje alatt, melynek lejárata 2017. december 30.

3. Komárom Város Önkormányzata kötelezettséget vállal arra, hogy a készfizető kezesség futamidejének évében a költségvetés összeállításakor a hitelt és járulékait betervezi és jóváhagyja minden más fejlesztési kiadást megelőzően.

4. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza dr. Molnár Attila polgármestert a készfizető kezességi szerződés és a kezességvállaláshoz kapcsolódó felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás aláírására.

5. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete nyilatkozik arról, hogy a már meglévő hitelekből, kezességvállalásokból és a jelen kezességvállalásból adódó éves kötelezettségeit figyelembe véve nem esik Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 10.§ (5) bekezdésében meghatározott korlátozás alá.


Határidő:
2016.12.31.

Felelős:
Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző
Dr. Molnár Attila polgármester