Határozat száma:
293/2016 2016.11.18.

Tárgya:
Komárom Város Településfejlesztési Koncepciója és az Integrált Településfejlesztési Stratégia jóváhagyása

Határozat:
Komárom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 8. § (2) pontjában, illetve a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Eljr.) 28. §-ban előírtak szerinti egyeztetések lefolytatását és a polgármester egyeztetési eljárásra vonatkozó ismertetését követően megtárgyalta Komárom Város

- Megalapozó Vizsgálata aktualizált változatát (1. melléklet),
- az Eljr. 5. §-ban előírt tartalmú és a 28. § és 30. § szerint egyeztetett Településfejlesztési Koncepciója (2. melléklet) és
- az Eljr. 6. §-ban előírt tartalmú és a 28. § szerint egyeztetett Integrált Településfeljesztési Stratégiája (3. melléklet)

megállapítására vonatkozó javaslatokat.

1. Komárom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 228/2014. (XI.25.) határozatával jóváhagyott "Megalapozó Vizsgálat Településfejlesztési- és rendezési tervek készítéséhez" című dokumentumnak az előterjesztés 1. melléklete szerinti aktualizált változatát jóváhagyja.

2. Komárom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megállapítja és döntése mellékleteként elfogadja az előterjesztés 2. melléklete szerinti "AKTÍV KOMÁROM - Az építkező város Településfejlesztési Koncepció 2016-2030" című dokumentumot.

3. Komárom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megállapítja és döntése mellékleteként elfogadja az előterjesztés 3. melléklete szerinti "ITS" (Integrált Településfejlesztési Stratégia) című dokumentumot.



A Képviselő-testület utasítja a Jegyzőt, hogy a Városfejlesztési és Építési Osztály bevonásával a szükséges intézkedéseket tegye meg; gondoskodjon a Stratégia végrehajtásáról szóló éves beszámolók képviselő testület elé terjesztéséről.


Határidő:
2016. november 30-tól folyamatos

Felelős:
Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző
Dr. Molnár Attila polgármester