Határozat száma:
230/2017 2017.08.30.

Tárgya:
Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulással kapcsolatos döntések meghozatala

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete elhatározza, hogy Komárom Város Önkormányzata a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-ben lévő 5,88%-os üzletrészét értékesíti a tulajdonostársak részére. A gazdasági társaságban az 1%-os, 100.000.- Ft névértékű közös tulajdonú üzletrészben marad csak részesedése. Az 1%-os közös tulajdonban lévő tulajdoni hányadrész mértéke az üzletrészt tulajdonló önkormányzatok számától függ, amelyek mértéke minden esetben egyenlő.
Felhatalmazza a Polgármestert a gazdasági társaság társasági szerződése módosításának, az üzletrész adás-vételi szerződésnek, valamint az esetleges további megállapodásoknak (így a közös tulajdon esetében az egyes tulajdonosok joggyakorlásáról szóló megállapodásnak, az előterjesztésben hivatkozott szindikátusi szerződésnek) az aláírására.


2. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel 2013.12.31-én kötött, az Önkormányzat közigazgatási területén a települési szilárd hulladék rendszeres begyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására vonatkozó hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződését, valamint a 2015. szeptember 15-én kötött, házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megvalósítására vonatkozó közszolgáltatási szerződését, (továbbiakban: Közszolgáltatási szerződés) a Közszolgáltatási szerződésben meghatározott (de maximum 6 hónapos), a közléstől számított felmondási idővel felmondja azzal, hogy a felmondási idő alatt megkísérlik a Felek a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését arra az időpontra amikortól az Önkormányzat meg tudja kötni az új hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a közszolgáltatási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésére vonatkozó, az előterjesztés 2. mellékletét képező megállapodást aláírja.

3. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Tanácsa 21/2017. (VII.06.) sz. határozatával elfogadott a regionális integrált közszolgáltatás megteremtéséről szóló koncepciót.

4. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy gondoskodjon az Önkormányzat közigazgatási területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel történő megkötéséről, az erre vonatkozó szerződést megkötést megelőzően terjessze be a Képviselő-testület elé jóváhagyás céljából.


Határidő:
2017.11.30.

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester