Határozat száma:
365/2017 2017.12.18.

Tárgya:
Komárom Város Önkormányzata 2018. évi Költségvetési Koncepciója

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat 2018. évi költségvetési koncepcióját megvitatta, azt az előterjesztésben foglaltaknak megfelelően elfogadja.
2. A költségvetés elkészítése során az alábbi szempontokat tarja szükségesnek figyelembe venni:
a) A Képviselő-testület 2018. évben a már elnyert pályázati források és a szükséges kiegészítő önerő felhasználásával építési, felújítási, korszerűsítési feladatokat kíván megoldani. Ezen túlmenően további pályázati forrásokból új fejlesztések beindítására, a városüzemeltetési feladatok megfelelő szinten történő ellátására, továbbá az intézmények üzemeltetésének biztonságára helyezi a fő hangsúlyt.
b) A 2018. évi költségvetésben is alapokat kell létrehozni a tartalékok között az alábbiak szerint: Általános tartalék, Működési célú tartalék (oktatási alap, egészségügyi és szociális alap, környezetvédelmi alap), Felhalmozási célú tartalék (pályázati alap a megvalósuló és nyertes pályázatokra, vis maior keret).
c) A pályázati úton elnyerhető támogatások megszerzése, a lehetséges külső források - lehető legnagyobb arányban történő - bevonása a 2018. évben is kiemelt fontossággal bír.
d) Az elkövetkező évben is fenn kell tartani Komárom város lakossága részére az eddigiekben nyújtott támogatásokat, valamint a szociálisan rászorulók települési támogatását.
e) A foglalkoztatás bővítése városunkban is stratégiai fontosságú cél.
f) Az idegenforgalom feladatainak, valamint Komárom város kulturális és sport rendezvényeinek támogatása a 2018. évben is kiemelt feladat.



Határidő:
2018.02.15.

Felelős:
Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző
Dr. Molnár Attila polgármester