Határozat száma:
18/2018 2018.01.29.

Tárgya:
Beszámoló a lejárt határidejű Képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, képviselői kérdések, közérdekű bejelentések

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete büszke arra, hogy az elmúlt negyed században aktív civil élet alakult ki a városban, és az éppen hivatalban lévő polgármester és képviselő-testület pártállásától függetlenül mindig élvezte az Önkormányzat támogatását.

2. A Képviselő-testület az élet számos területén tevékenykedő civil szervezeteket, az azokat alkotó önszerveződő közösségeket és az ezekben végzett önkéntes munkát értéknek tekinti, és meg kívánja védeni attól, hogy Soros György spekulációs ügyletekből származó vagyonából felvásárolja azokat és rájuk kényszerítse betelepítéspárti ideológiáját.

3. A Képviselő-testület tiltakozik az ellen, hogy a legújabb hírek szerint bevándorlás-szervező irodákat nyissanak a magyar városokban. Ez a terv valamennyi magyar településre, így Komáromra is rendkívül veszélyes, hiszen veszélybe kerülne a mindennapok biztonsága.

4. A Képviselő-testület - képviselve a Komáromban élők érdekeit - kinyilvánítja, hogy nem támogatja Komáromban sem bevándorlás-szervező iroda, sem migránstábor létesítését; és elutasítja a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester