Határozat száma:
33/2019 2019.01.29.

Tárgya:
Beszámoló a lejárt határidejű Képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, képviselői kérdések, közérdekű bejelentések

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXVI. törvény 13. §-ában foglaltak valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdésének c) pontja alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél és a tulajdonosi joggyakorló Állami Egészségügyi Ellátó Központnál kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Állam tulajdonában és a Selye János Kórház vagyonkezelésében lévő komáromi 4003/16 hrsz-ú ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adását, melynek célja a település üzemeltetés keretében közpark kialakítása és fenntartása; a helyi környezet- és természetvédelem; valamint sporttevékenység biztosítása.

2. Az ingatlant az Önkormányzat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2.) ("településüzemeltetés, közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása") 11.) ("helyi környezet- és természetvédelem, vízgazdálkodás, vízkárelhárítás"); valamint 15.) ("sport, ifjúsági ügyek") pontjaiban meghatározott feladatainak ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni.

3. Komárom Város Önkormányzata vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek - ideértve a művelési ág szükséges megváltoztatásának költségének - megtérítését.

4. Az igényelt ingatlan nem áll védettség alatt.

5. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatos eljárás során az MNV Zrt. felé teljes jogkörben eljárjon, és valamennyi nyilatkozatot megtegyen.

6. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó megállapodást aláírja.


Határidő:
2019.02.28.

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester