Határozat száma:
77/2019 2019.03.20.

Tárgya:
A víziközmű rendszerrel kapcsolatos döntések meghozatala

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert az 1089/2019.(III.5.) Kormány határozat alapján a településen megnövekedett részben lakossági, részben ipari szükségletek kielégítése érdekében, Komárom város területén új szennyvíztisztító telep létesítésével kapcsolatos tárgyalások lefolytatására és a szükséges intézkedések megtételére.
2. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft-vel (1139 Budapest, Pap Károly u.4-6.) Konzorciumi Megállapodást kössön a 1089/2019.(III.5.) Kormány határozatban foglaltak végrehajtására és a "Komárom város szennyvízelvezetésének és - tisztításának fejlesztése" című projekt megvalósítására.
3. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a 1089/2019.(III.5.) Kormány határozat alapján, a Közbeszerzési eljárás során kiválasztott tervezővel a Tervezői Szerződést aláírja.
4. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési és -tisztítási Megvalósítási Programról szóló 25/2002. (II.27.) Kormányrendelet és a Magyarország települési szennyvíz-elvezetési és -tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató Jegyzékről, valamint a szennyvíz-elvezetési agglomerációk lehatárolásáról szóló 379/2015. (XII.8.) Kormányrendelet szerinti agglomerációs felülvizsgálati kérelem (korábbi agglomerációs átsorolás időközi igazolás) benyújtására és a nyilvántartási kérelem műszaki tartalmának elfogadására vonatkozó nyilatkozat aláírására, valamint a fenti tervek elkészítéséhez a tervező részére adandó megbízólevél aláírására.

5. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a Komáromban megvalósuló "Komárom város szennyvízelvezetésének - és tisztításának fejlesztése" című projekt keretében keletkező tenderdokumentáció műszaki tartalmának elfogadására vonatkozó nyilatkozatot aláírja.
6. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a "Komárom város szennyvízelvezetésének - és tisztításának fejlesztése" című projekt megvalósítása érdekében Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) és egyéb hazai forrás igénybevételéhez szükséges Támogatási Szerződés aláírására.


Határidő:
Folyamatos

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester