Határozat száma:
60/2007 2007.04.19.

Tárgya:
Tájékoztató a hulladékgazdálkodás, az illegális hulladéklerakások helyzetéről (a hulladékudvar kialakításának feltételei, üdülőterületek hulladékszállítása).

Határozat:
1. A Képviselő-testület elfogadja a hulladékgazdálkodás, az illegális hulladéklerakások helyzetéről szóló tájékoztatót.
2. A Képviselő-testület Komárom Város tervezett hulladékkezelő létesítményei helyszínének továbbra is a Zrínyi utca végén lévő területet tartja legmegfelelőbbnek.

3. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármesteri Hivatalt, hogy a települési folyékony hulladék szállítására feljogosítandó közszolgáltató kiválasztására a pályázati kiírást, valamint a települési folyékony hulladékszállításáról rendelet-tervezetet készítse el és terjessze a Képviselő - testület elé.

Határidő: Határidő: 2007. június
Felelős: Sagát Ágnes osztályvezető
Tóth Bernadett környezetvédelmi ügyintéző

4.,A Képviselő-testület elrendeli a Koppánymonostor –Fenyves üdülőrész területét bevonni a rendszeres hulladékszállításba (az üdülők részére zsákos, az állandó lakók részére kukás hulladékszállítás).
Az építési törmelék lerakó hely kialakítását elsősorban a Báthory utcában javasolja megvalósítani, nagy konténer biztosítása (AVE Rt. részvételével) mellett.
Elrendeli az illegális hulladéklerakók felszámolását, szigorú ellenőrzését, utóbbi feladat végrehajtására a Polgármesteri Hivatal kössön 2007. évre szerződést – próba jelleggel - a Komáromi Lovasőrséggel .
Felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy Komárom város területén – a ciklus időszakra – negyedévente – (éves szinten 4 alkalommal) hirdessen lomtalanítási akciót.
Elrendeli Komárom város területén hulladékudvar megtervezésére pályázat kiírását – ha lehetséges pályázati pénzeszköz támogatás mellett.
Elrendeli a koppánymonostori hulladéklerakó rekultivációja megterveztetését.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Sagát Ágnes osztályvezető
Havran Tóth Bernadett környezetvédelmi referens