Határozat száma:
202/2007 2007.11.20.

Tárgya:
Rendelet-tervezet az önkormányzati tulajdonú bérlakások 2008. évi lakbére megállapításáról.

Határozat:
1. Komárom Város Képviselőtestülete a 2008. évi városüzemeltetési szerződés kiegészítéseként a határozat melléklete szerinti megbízási szerződést - az önkormányzati tulajdonú bérlakások lakbérével kapcsolatosan - jóváhagyja. Felhatalmazza a polgármester és jegyző urakat a szerződés aláírására.

2.. A vízdíjakat nem fizető bérlők esetében a 3 hónapot meghaladó vízdíjtartozás esetén a VIZÁK Kft a kötelező minimális vízszolgáltatás jogszabályi előírásainak alkalmazásával járjon el. A három hónap alatt felhalmozott vízdíj hátralékot a bérlő tartozásai között tartsa nyilván a Saxum Kft és a behajtása iránt a lakbérhátralék behajtásánál alkalmazottak szerint járjon el. A háromhavi vízdíj tartozás a negyedéves ingatlankezelői szerződés alapján fizetett elszámolás része legyen.

3. A Képviselő-testület elrendeli a lakbér és rezsi tartozások hátterének vizsgálatát. A vizsgálat eredményének függvényében a Testület a januári ülésen dönt arról, hogy 2008-ban a Képviselő-testület lehetőleg a szociális rendelet keretén belül foglalkozzon-e az adósságkezelési szolgálat bevezetésével és költségvetési háttere megteremtésével. Dönt arról is, hogy a Képviselő-testület, valamint a Polgármesteri Hivatal felvállalja-e azt, hogy a notórius, önhibájából nem fizetőkkel szemben a kilakoltatási eljárásokra is sor kerülhessen.

4., A szerződések megkötésénél a rezsi díjakat a lakbérektől külön kell választani, és ahol a műszaki megoldás lehetővé teszi, az átalány díjak alkalmazását kerülni szükséges.


Határidő:
Azonnal, illetve 2008. január hó

Felelős:
Bertalanits István ügyvezető igazgató
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester