Önkormányzat


Önéletrajz és hitvallás

1973-ban születtem. Apám családja révén törzsgyökeres koppánymonostori vagyok. A monostori általános iskolai évem után Tatán a Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskolában érettségiztem és szereztem technikusi végzettséget. Ezt követően Gyöngyösön a Gödöllői Agrártudományi Egyetem főiskolai karán szereztem agrármérnöki diplomát. 2002 évben Növényvédelmi és tápanyag-gazdálkodási szakmérnöki diplomám lett, Kecskeméten. 2012 évben a soproni egyetem erdőmérnöki karán vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök végzetségem szereztem.
1996 óta- dolgozom a komáromi Solum Zrt.- nél, jelenleg, mint növénytermesztési igazgató. Nős vagyok, feleségem, Melinda tanítónő. 3 gyermekünk van. Szilárd fiam erdésznek tanul, ikreink, Virág és Janika középiskolások.
2006. októbertől, vagyok a Komárom Város önkormányzati képviselője. 2010-ig a Koppánymonstori Részönkormányzat elnöke, valamint a Műszaki, Kommunális, Környezetvédelmi és Településfejlesztési Bizottság, és a Közművelődési és Sport Bizottság tagja voltam.
2010-2014-ig Komárom Város Önkormányzatában, a monostori városrész képviselője, és az Ügyrendi bizottság tagja voltam.
2006- től vagyok a Vízák Kft. felügyelő bizottsági tagja.
2014. októbertől Komárom Város Önkormányzatában a monostori városrész képviselőjeként, és mint társadalmi megbízású alpolgármester dolgozom. Alpolgármesteri feladataim agrár, műszaki és a vidékfejlesztési- városfejlesztési területre és a városüzemeltetési feladatokra terjednek ki.
Szabadidőben elhívatottan foglalkozom a vadászat- vadgazdálkodás- természetvédelem kérdéseivel. 2006 óta Komárom, Ács Földtulajdonosi Közösség képviselője, és a Dunapart Vadásztársaság alelnöke vagyok. Alapító tagja vagyok a Magyar Vadászíjász Egyesületnek.
Hiszek Istenben! Nemzeti érzelmű, lokálpatriótának vallom magamat! Hiszek az emberekben! Fontosnak tartom, az összefogást, a közös akaratot! Vallom azt is, hogy nem lehet felülről eldönteni, hogy mire van szüksége egy-egy településnek. Azt igazán a helybéliek tudják, hogy városukban mire van igazán szükség. Ezért fontos, hogy a települések programját, jövőjét maguk az ott lakók írják!
Vallom azt is, hogy lakóhelyünkön a pártpolitikai előítéleteket, és csatározásokat félre kell tudni tenni, hogy egységet képezve közös akarattal tudjuk a Komárom városban élők jövőt építő, a múltat tisztelő akaratát képviselni.
Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is arra törekedem, hogy legjobb tudásom szerint, becsülettel és nagy szorgalommal dolgozzam a közös ügyeink megoldásán, a közösségért!.
Szeretném, ha lakóhelyünk az Európai felzárkóztató úton nem rekedne meg, hanem nagy lendülettel tovább gazdagodna, szépülne, bővülne, egészséges lakókörnyezetet építve az itt élők megelégedettségére!


Üdvözlettel:

Czita János
alpolgármester

Komárom, Koppánmonostor, 2014. november 27.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot