Hírek

Hírek

Kategória választó:
Teljes hírlista
Álláshirdetés | Egészségügy | Egyház | Események | Gazdaság | Hirdetmény | Interjú | Komárom Podcast | Komárom Zöld | Koronavírus | Kultúra | Oktatás | Önkormányzat | Pályázat | Politika | Riport | Sport | Turizmus | Zöld Komárom |


KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Elindult Komáromban a zöldövezetek és a fasorok karbantartása

Városunkat számos zöldövezet ékesíti, melyeknek karbantartása komoly szakmai tudást igényel. Komárom főkertésze, Juhász Márton beszélt az év elején kezdődő munkákról.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Javában zajlik az ökumenikus imahét

Az Ökumenikus Imahét 2022. január 16-tól 23-ig tart. Az imahét anyagát a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa állította össze, amelynek a központi igéje így hangzik: „Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.” (Mt 2,2). Az imahét üzenetéről, a komáromi gyülekezetek kapcsolatáról Bros Gergely római katolikus, Máté László református és Mészáros Sándor babtista lelkipásztorokkal beszélgettünk. Forrás: Komáromi Városmarketing Kft.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Fülesbaglyokat számlálnak a hónap utolsó hétvégéjén

Az országosan összehangolt, egyidőben végzett szinkron számlálás 2022-ben január 28–31. között, péntektől a következő hét hétfőjéig tart. A részletekről Bátki Gellértet, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őrét kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Bemutatjuk Andrássy Fruzsinát, a KVSE serdülő lövésztehetségét

Andrássy Fruzsina alig egy évvel ezelőtt látogatott el első alkalommal a KVSE löpályájára,azonban rövid idő alatt szép sikereket ért el. Most a norvégiai Európa-bajnokságra készül. A Budapest kupa előtti estén az ifjú tehetséggel beszélgettünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: 20 éves az észak-komáromi Gaudium Vegyeskar

A kerek évforduló alkalmából Stilber Lajos karnaggyal beszélgettünk az vegyeskar múltjáról, jelenéről, jövőjéről.
KOMÁROM PODCAST

Itt a farsang, áll a bál!

A farsangi időszakhoz számos jeles nap, időjóslás, népszokás kapcsolódik. Ezeket a hagyományokat idéztük fel Csöppüs Dóra, kulturális szervezővel.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Terápiás kutyákkal a gyerekek között

A komáromi terápiás kutyák amellett, hogy számos óvodásnak adtak csodálatos pillanatokat, arra is megtanították a kicsiket, hogy a kutyatartás nem csak játék, hanem felelőség is. A négyllábú gyógyítók fogyatékkal élő gyermekekhez is eljutottak, ahol számos elképesztő áttörést értek el közreműködésükkel. Kreft-Horváth Erzsébettel, aranykoszorús mestertenyésztővel beszélgettünk a kutyaterápiás programról.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Sasokat számlálnak a hétvégén

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve 19. alkalommal szervezi meg az Országos Sasszinkront, a Magyarországon telelő ragadozómadarak éves számlálását péntektől vasárnapig. Bárki Gellérttel, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őrével, hazánkban előforduló fajokról és a program fontosságáról beszélgettünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: A komáromi Turi Ádámot választották meg a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnökévé

A Nemzeti Ifjúsági Tanács fő feladatkörébe tartozik többek közt a fiatalok és az ifjúsági szektor képviselete, a fiatalsággal kapcsolatos ügyek közérthetővé és elérhetővé tétele, valamint a döntéshozókkal történő folyamatos párbeszéd megteremtése. Az országos szervezet, legutóbbi tisztújításán, a komáromi Turi Ádámot bízta meg az alelnöki teendők betöltésével.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Máté László, komáromi református lelkipásztor adventi gondolatai

Milyen ajándékokkal gazdagíthat meg bennünket az adventi időszak? Máté László, komáromi református lelkipásztor osztotta meg velünk ünnepi gondolatait.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Teljenek biztonságosan az ünnepek!

A decemberi ünnepek gyakori kelléke többek közt a gyertya és a csillagszóró, emellett aki teheti begyújt a kandallóban, cserpkályában, melyeknek melege meghitté teszi az otthoni légkört. Számos veszélyt is rejtenek ugyanakkor ezek az eszközök. Kis odafigyeléssel azonban elkerülhető a baj. Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnaggyal, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével beszélgettünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Ezek a Fiatalok - Adományok és adakozás

Az ünnepek közeledtével megnő az adakozás és jótékonykodás lehetősége is, hiszen ebben az időszakban számos ilyen megmozdulást szerveznek hazánkban és városunkban. Vajon erről mi a véleménye a komáromi fiataloknak? Erről beszélgettünk ezen a pénteki napon stúdiónkban.


További oldalak megtekintése:   <<   < >   <

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot