Hírek

Hatalmas ivóvízhálózatfejlesztés indult városunkban
Elkezdődött Komárom ivóvízhálózatának és szennyvízelvezetésének a korszerűsítése.ESEMÉNYEK

100 éves a Komáromi Tűzoltóság

Fennállásának századik évfordulóját ünnepelte a Komáromi Tűzoltóság.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Komárom környékén is megkezdődött a szarvasbőgés

A "magyar erdők királya", a gímszarva az első hűvös őszi estéken szólal meg orgona-ként erdeinkben. Mivel Komárom környéki erdők és árterek otthont biztosítanak számára, nekünk is körültekintőnek kell lenni ezekben a hetekben. Hogy mire kell figyelnünk a szarvasbőgés idején és mit kell tudnunk ezekről a nemes állatokról, azt Bárki Gellért, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őre mondta el nekünk stúdiónkban.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Bemutatkozik José, a komáromi rapper

Amikor valaki a rapp zenére gondol, soszor akaratlanul is a szabadszájú, sokszor nyomdafestéket nem tűrő szavakkal tűzdelt szövegek jutnak eszébe. Nem így van ez José, a komáromi rapper esetében, akinél saját elmondása szerint értékeket és maradandó hasznos dolgokat kell inkább a dalokon keresztül átadni a közönségnek. A napokban a dalszerző, szövegíró rapparel beszélgettünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Bemutatjuk Majer Jázmint, a komáromi színészpalántát

Gyermekszínész a Madách színházban, megannyi mesefigura szinkron hangja és már egy mozifilmben is szerepelt. Legutóbb Rúzsa Magdi: Angyalkert című musicaljében a főszereplő kislánynak kölcsönözte hangját, így gyönyörű énekével újra elvarázsolt bennünket. Majer Jázminnal beszélgettünk.
KULTÚRA

30y koncert a Czibor Zoltán Városi Sporttelepen

A Brigeto – Comorra élménytér eseménysorozatnak köszönhetően az elmúlt hónapokban színes programokkal találkozhattunk a Brigetio Tavernában. A programok a Comorra Hagyományőrző Egyesület szervezésében kerültek megrendezésre
KULTÚRA

A hétvégén ismét nyílt napot tartanak az ásatások területén

Héthektáros szabadtéri helyszínen mutatják be az 1600 éves római katonaváros, Brigetio örökségét a ezen a hétvégén, szeptember 18-án, szombaton 10 és 16 óra között a molaji Stadion út mellett.
ZÖLD KOMÁROM

Autó helyett, menj gyalog!

Az autómentes nap az európai mobilitás hét része, melyhez Komárom városa immár tizedik alkalommal csatlakozik. Ez az egyik legnagyobb közlekedéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos kampány Európában. A program fő célja a környezetbarát közlekedés népszerűsítése.
EGYHÁZ

Új lelkésze van a Komáromi Evangélikus Gyülekezetnek

Kiss Máté lelkipásztornak vannak komáromi kötődései, hiszen itt született és gyermekkorának első három évét is városunkban töltötte. Édesapja, Kiss Péter pedig éven át vezette a Komáromi Evangélikus Egyházközséget.
KULTÚRA

Korpás Éva „Szívharangja” szólt Komáromban

A szeptember eleji református templomban tartott előadás fő témája a szerelem volt, a nő szempontjából megélve.
SPORT

Világbajnokságon indul a fiatal komáromi erőemelő

A komáromi Würtz Tamás erőemelő hosszú ideje látogatja az edzőtermet. Kitartó munkája pedig sikerek sorozatát hozta magával.
Tovább


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot