Hírek2013. 03. 14.
Nehéz napokon vagyunk túl

Tisztelt Komáromiak és valamennyi segítő!

Nehéz napokon vagyunk túl, mégis pont ezek a nehéz napok mutatták meg, hogy mennyire fontos az összefogás ereje. Az elmúlt napok tanulsága az, hogy baj esetén igenis képesek vagyunk tenni egymásért! Azt hiszem valamennyi bajba jutott nevében mondhatom: Köszönöm! Köszönjük!Köszönöm az önkéntesek, a cégek, a baráti társaságok, és a hivatalos szervek áldozatos munkáját, amellyel az úton rekedteket segítették. A barát a bajban ismerkszik meg. E gondolat jegyében nyugodtan jelenthetem ki, hogy városunk, Komárom kitűnően vizsgázott emberbaráti szeretetből.

Engedjék meg, hogy őszinte elismeréssel szorítsam meg mindazon barátaim kezét, akik részt vettek a mentési munkálatokban, és az önzetlen segítségnyújtásban!

Komárom, 2013. 03. 17.

Dr. Molnár Attila
polgármester


KORÁBBAN

Az ítéletidő miatt Komárom bevezető útjai csaknem járhatatlanok. Elakadt gépjárművek is tovább nehezítik a forgalmat. A rendőrség, a tűzoltóság valamint a katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen vannak. A segélyt kérőket a város melegedőiben szállásolják el. (A KÉP CSAK ILLUSZTRÁCIÓ)

A helyi védelmi bizottság Molnárné Dr. Taár Izabella járási hivatalvezető és Dr. Molnár Attila polgármester részvételével ezekben a percekben is folyamatosan próbál segíteni a bajbajutottakon.

További információ, segélykérés az önkormányzat ingyenes hívható zöld számán: 06-80-102-653

FRISSÍTVE: 22.12 óra - 2013. 03. 14.

Polgármester úrtól kapott friss információk alapján a 13-as út már egy sávon járható.

Ács és Komárom között önkormányzati segítséggel néhány percen belül sikerül egy sávon megindítani a forgalmat.

Tata felől megindult a forgalom, de egyelőre Almásfüzitőnél még áll a kocsisor, ugyanakkor a helyszíni jelentések szerint pár perc múlva ott is megindulhat egy sávon a haladás.

FRISSÍTVE: 23.10 óra - 2013. 03. 14.

A polgármester úr közlése alapján az elkerülő úti körforgalomtól a bartusekpusztai parkolóig egy sávon járható az út, ugyanakkor onnantól jelentős a hóakadály miatt egyelőre kilátástalan a helyzet. Információink szerint az M1-es autópályán Komárom térségében 50 km-es kocsisor vesztegel.

Ács és Komárom között egy rövid megtisztított szakaszon járható az út, ugyanakkor a további részen 2 méteres hótorlaszok lehetetlenítik el a haladást.

Komárom valamennyi szabad szálláshelyét megnyitotta.

A Megyei Védelmi Bizottság Komárom Járás valamennyi településén járműstoppot rendelt el, így a településekről tilos személy és teherjárművel kihajtani!

FRISSÍTVE: 01.36 óra - 2013. 03. 15.

A legfrissebb információk szerint Ács és Komárom között, illetve Tata és Komárom között teljesen leállt a forgalom. A Közútkezelő, a katasztrófavédelem és az önkormányzat teljes gépparkja a helyszíneken van, folyamatosan dolgoznak, elkeseredett küzdelmet folytatnak a viharos erejű szél okozta állandó hóátfúvással.

A 13-as út szakaszonként nagyon lassan egy sávon járható.

FRISSÍTVE: 02.41 - 2013. 03. 15.


Komárom valamennyi szálláskapacitása betelt. Ezekben a percekben került megnyitásra a Feszty Iskola tornaterme, ahová várjuk az úton rekedteket. A rendvédelmi szervek legfrissebb tájékoztatása szerint sajnos a helyzet tovább rosszabbodott, így jelenleg városunk térségében kritikus a helyzet.

A katasztrófavédelem munkatársai autóról, autóra járva a rendőrség segítségével igyekeznek elszállítani a bajba jutott személyeket, így azt a tájékoztatást kaptuk, hogy városunk térségében az úton rekedtek nagy többségét már el tudták juttatni valamelyik befogadó helyre.

Kérjük, hogy ha valaki több méteres hótorlaszok mögött rekedt azt jelezze a 112-es segélyhívó számon, hogy a tűzoltóság munkatársai a segítségére tudjanak sietni!

Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló információkat maradéktalanul megosszuk az úton lévőkkel, ill. a szeretteikért aggódókkal!

FRISSÍTVE: 9.05 - 2013. 03. 15.

Dr. Molnár Attila polgármester tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem, és a rendőrség teljes géparzenállal vesz részt a mentésben. Munkájukat az önkormányzat mellett helyi vállalkozók önkéntes alapon is segítik. Helyszíni beszámolók alapján elmondható, hogy ilyen jellegű hóhelyzet kialakulására emberemlékezet óta nem volt példa a térségben. A kotrók szinte eltűnnek a hóban.

A védelmi szervek méterről méterre, autóról autóra próbálják menteni az embereket. Akik hajlandók elhagyni autójukat azokat a komáromi melegedőkbe szállítják, akik nem kívánnak oda menni, azoknak teát és szendvicset osztanak.

Az elmúlt órákban több tucat komáromi is felajánlotta segítségét. A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: köszöni a felajánlásokat, de egyelőre lakossági segítségnyújtás nélkül, helyi vállalkozók önkéntes munkájával képesek kezelni a helyzetet. Amennyiben azonban szükség lenne szélesebb körű összefogásra úgy azt köszönettel jelezni fogja.

Észak-Komárom minden oldalról megközelíthetetlen, ezért, az ottani városvezetéssel egyeztetve a március 15-i események mindkét oldalon elmaradnak.

FRISSÍTVE: 10.57 - 2013. 03. 15.

Az AVE Zrt.-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel azokon a területeken, ahol péntekenként szokott megtörténni, a mai nap helyett vasárnap lesz a szemétszállítás.

Szeretnénk tájékoztatni a komáromiakat, hogy a városban a szálláshelyek megteltek, a kijelölt melegedőkön (MOLAJ Kollégium és Carrier Szálló, Beöthy utcai tűzoltólaktanya, és a Feszty Iskola tornatermében) lévőkről az önkormányzat helyi vállalkozók önkéntes támogatásával gondoskodik, jelenleg az ellátásuk megfelelően biztosított, szabad férőhellyel a melegedőhelyeken még mindig rendelkezünk. Mivel azonban egyre több úton rekedt bajba jutottat hoznak városunkba, amennyiben segítségre lesz szükségünk, azt haladéktalanul jelezzük.

Amiben viszont azonnali segítséget kérünk: keresünk olyan komáromi lakosokat, akik terepjáróval, ill. az útviszonyoknak megfelelő összkerék-meghajtású gépjárművel rendelkeznek, jelentkezzenek a 06-20-295-40-93-as telefonszámon! Segítségüket abban kérnék, hogy a délután folyamán a kollégiumból egy, az úton rekedt diákcsoportot kellene a helyi vasútállomásra bejuttatni. Felajánlásaikat előre is köszönjük!

FRISSÍTÉS: 12.43 - 2013. 03. 15.

Úthelyzet: a rendvédelmi szervek és helyi vállalkozóink megfeszített munkájának eredményeként ezekben a percekben kaptuk a tájékoztatást, hogy Almásfüzitő és Komárom között megindult a közlekedés, és ugyancsak járható a Komárom és Ács közötti útszakasz.

Valamennyi rendelkezésünkre álló eszközzel a 13-as út, ill. az 1-es út Ács és Gönyű közötti szakaszának megtisztításán dolgozunk.

Az M1-es autópálya Tatabánya felé lassan, de járható és rövid időn belül úgy tűnik, hogy Győr felé is, ha lépésben is, de megindulhat a forgalom. Az Ács és a Bábolna közötti szakasz továbbra is kritikus.

FRISSÍTÉS: 18.21 - 2013. 03. 15.

Dr. Molnár Attila polgármester közlése szerint az 1-es út, ha lassan is, de járható a Komárom-Győr, ill. a Tata-Komárom vonalon is.

A 13-as utat jelenleg a tatai honvéd dandár tankjai próbálják megtisztítani. A munka megfeszített erővel folyik, tekintettel a 4-5 méteres hótorlaszokra.

Az utóbbi órában is nagyon sok segítséget, felajánlást kaptunk vállalkozóktól és magánszemélyektől egyaránt.

A melegedők, ill. a Komárom környéki utakon rekedtek ellátása folyamatos.

FRISSÍTÉS: 20.44 - 2013. 03. 15.

Hosszú idő után végre bíztató hírek!

Mindkét irányban, Hegyeshalom és Budapest felé is járható a régi 1-es út. Sikerült megtisztítani az Ács és Bábolna közti szakaszt is. Sikerült az autópályánál lévő Lukoil kútnál rekedt komáromiakat is kimenteni, akik az autópályán Tatáig mentek el, majd onnan a régi 1-esen ezekben a percekben érkeznek Komáromba. Emberfeletti küzdelem zajlik továbbra is a 13-as úton Komáromtól az autópálya irányába azonban a legfrissebb információink szerint a munkagépek hamarosan megtisztíthatják ezt a szakaszt is. Az autópályán hamarosan megszűnik a több kilométeres sor és a munkagépek általi megtisztítása után ismét járható lesz.

FRISSÍTÉS 9.02 - 2013. 03. 16.

A legfrissebb információink szerint a 13-as út megtisztítása, ha lassan is, de a végéhez közeledik. A rendőrség viszont csak akkor engedi a megnyitást, ha mindkét sávon biztonságosan járható lesz.

Az 1-es út a hatalmas forgalom miatt nagyon nehezen járható. Ugyanakkor erre az útszakaszra óriási forgalom zúdult az elmúlt órákban, ami lassíthatja a haladást.

A városi melegedők közül a kollégiumban már nincs senki. A Fesztyben tucatnyian vannak, de hamarosan indulnak. A Carrier Hotelben néhány család van még elszállásolva, akik szintén hamarosan indulnak. A tűzoltóság Beöthy utcai épületében is már csak néhányan várják a hozzátartozóikat. Az ellátásuk megfelelő és folyamatos.

A vasúti közlekedés normalizálódott, de kisebb nagyobb késések még előfordulhatnak. A buszok indulnak ugyan, de az 1-es úton lévő dugó miatt nagyobb késések várhatóak.

A telefonhálózat összeomlása miatt a városi zöld szám nem él. Amennyiben bárkinek bejelentenivalója van, úgy azt a 06-20-295-40-93-as telefonszámon teheti meg.

A pálya teljes megtisztítása, és az elakadt autók elszállítása okán a rendőrség lezárta az M1-es autópályát, így Komáromban és térségében rendkívüli dugóra kell felkészülni!

FRISSÍTÉS: 12.10 2013. 03. 16

Dr. Molnár Attila polgármester: a rendőrség legfrissebb információi szerint, Ácsnál nagyrészt felszámolták az akadályt, így gyorsabb áthaladásra lehet számítani az 1-es úton, felhívom egyúttal a figyelmet arra, hogy aki Győr felé tart az választhatja azt a lehetőséget, hogy Szlovákia felől közelíti meg a győri térséget. Komáromon belül azt javasolom, hogy az 1-es út helyett inkább az alsóbbrendű utakat válasszák, elkerülő útként a Puskaporosi út is használható.

FRISSÍTÉS: 12:49 - 2013. 03. 16

SOS!

Önkéntesek jelentkezését várjuk az alábbi telefonszámon: 06-20-295-40-93

Kérjük azon komáromiak jelentkezését, akik segíteni tudnának abban, hogy az autópálya bábolnai szakaszán lévő, géppel már nem megközelíthető autók kiásásában segíteni tudnak!

Kérjük, hogy aki ebben a munkában részt tudna venni, az meleg öltözetben, hólapáttal jelentkezzen majd az általunk megadott időpontban a buszvégállomáson.

A részletekről a fent megadott telefonszámon tudunk tájékoztatást adni!

Segítségüket előre is köszönöm!
Dr. Molnár Attila
polgármester

FRiSSÍTÉS 20.16 - 2013. 03. 16.

Budapest és Tatabánya között nem járható az M1-es autópálya, mert folyamatosan dolgoznak rajta a hókotró munkagépek. A sztrádán több tíz kilométeres a torlódás. (index.hu)

FRISSÍTÉS 23.46 - 2013. 03. 16.

Az Állami Autópályakezelő azt a figyelmeztetést adta ki éjszaka fél 12 környékén, hogy több pályaszakaszon hónyelvek, hótorlaszok megszüntetése van folyamatban, és a hómarók, ekéző gépek miatt több szakaszon (Győr, Bábolna és Komárom térségében) fennakadás van.
Ez egészen pontosan 25-30 kilométeres folyamatos torlódást jelent a 80-110.km között Budapest irányába, ezért arra kérik az autósokat, hogy ne hajtsanak fel az M1-re Győrnél sem Budapest felé, mert előttük több 10 kilométeren keresztül folyamatos autókaraván áll Győr és Komárom között.
...az Autópályakezelő szerint várhatóan éjfél után megindulhat a forgalom a főváros felé. Azt hozzáteszik, hogy bár az 1-es út használható terelőútként, az is jégbordás, tehát óvatosan kell haladni rajta.(index.hu)

FRISSÍTÉS 00.06 - 2013. 03. 17.

A rendőrség bejelentette, hogy az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán megindult a forgalom, az autósok rendőri felvezetéssel közlekedhetnek. Arra hívták fel az autósok figyelmét, hogy az autópálya 81. kilométerszelvényének körzetében különösen óvatosan, nagy körültekintéssel haladjanak, mert a belső sávot az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a hótól folyamatosan tisztítja. (index.hu)

FRISSÍTÉS - 08:50 - 2013. 03. 17.

A 13-as számú főút Kisbér és az M1-es felhajtói közötti szakaszain is megtisztították az utat, így már nincs lezárt út Komárom-Esztergom megyében, írja a police.hu. Az itt rekedt tehergépjárművek folyamatosan hagyják el a megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területét. (index.hu)


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Központi elektronikus ügyintézés oldalára navigál

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot