Hírek
2020. 06. 28.
Határőr emléktáblát avattak

Az ünnepségre június 26-án pénteken délután az Erzsébet híd melletti volt Komáromi Határforgalmi Kirendeltség parancsnoki épületénél került sor.


Az emléktáblát a magyar államhatárt egykor őrző és védő, az itt szolgálatot teljesítő határrendőrök, határvadászok, hivatásos és sorállományú, szerződéses határőrök és határvadászok, a polgári és közalkalmazottak elkötelezett munkája tiszteletéül állították.

A komáromi és környékbeli volt határőrök, alkalmazottak és családtagjaik adományaikkal segítették az emlékhely létrejöttét. A táblát Katona Jenő ácsi kőfaragó mester, volt sorállományú határőr készítette.

Avató beszédet Cseri József nyugalmazott határőr dandártábornok mondott, majd a jelenlévők elhelyezték a koszorúkat és emlékszalagokat. Komárom Város Önkormányzata nevében városunk polgármestere, dr. Molnár Attila koszorúzott.

Az avatóünnepségen Takács József önkormányzati képviselő, dr. Bolehradsky Szilveszter ezredes, a Komáromi Kapitányság vezetője, Farkas Gábor dandártábornok a KEMRFK főkapitánya, Milus Gábor ezredes, főkapitány-helyettes és Kiss Sándor alezredes, a Komáromi Határrendészeti Kirendeltség utolsó parancsnoka is tiszteletét tette.

Galéria: Határőr emléktáblát avattak
Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot