Hírek
2020. 07. 07.
Orvosi tanácsok utazás előtt, nyaralás alatt

A forró nyári napok beköszöntével és a hosszas karantén időszak után mindenki nyaralni vágyik. Bár sokan még csak tervezgetik, a pihenés idején se feledkezzünk meg az általános higiéniás szabályok betartásáról! Dr. Kreft-Horváth Loránd egészségügyért felelős alpolgármester, háziorvos a nyári szezont illetően hasznos tanácsokkal látta el a nyaralni vágyó komáromiakat.


A szakmai tényeket felvonultatva dr. Kreft-Horváth Loránd kiemelte, a vírus itt van, fertőzéseket okoz, országon belül és a környező országokban is egyre több a megbetegedés. Fontos, hogy továbbra is figyeljünk a távolság betartására, a maszk használatára, a rendszeres és gyakori kézmosásra. Erről nyaralás közben se feledkezzünk meg, nemcsak a koronavírus miatt, hanem azért is mert az elővigyázatosság a nyári vírusos hányás-hasmenéses járványtól is megóv!

Az egészségügyért felelős alpolgármester hangsúlyozta, számíthatunk második hullámra, nem mindegy azonban, hogyan viselkedünk, hova, hányan megyünk nyaralni, mennyien hozzuk haza a fertőzést.

Az első csatát Magyarország megnyerte, határozott gyors intézkedéssel, eszközökkel. A vírusra jelenleg sincs speciális gyógyszer és védőoltás. Mint mondta, reméljük, hogy a következő megmérettetést is sikerrel vesszük majd. Hozzátette, a nyáron bekövetkező kisebb nagyobb balesetek, sérülések, kullancs csípés vagy éppen napszúrás esetén, elegendő lehet a telefonos orvosi tanácsadás is. Kullancscsípésnél érdemes figyelni a helyét és nagyobb bőrpír esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

A háziorvosi és szakellátások továbbra is időpont egyeztetéssel működnek, természetesen a sürgős eseteket soron kívül fogadják.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot