Hírek



2020. 12. 13.
Elindult a Kemence Egyesület „Gasztronómiával a közösségekért” projektje

Az online megnyitót december 5-én tartották. Az egy évre szóló projekt, a TOP 7.1.1. pályázat jóvoltából valósulhat meg.

Schmelcz Gézáné egyesületi elnök elmondta, szeretnék városunk gasztronómiáját még jobban megerősíteni, ezért olyan együttműködő partnereket vontak be, akik már bizonyítottak valamely jeles gasztronómiai versenyen, vagy neves alapanyag-készítő szakemberek.

- Erősíteni szeretnénk Komáromban az identitás tudatot, szorosabbá tenni a generációk közti együttműködést, de fontos szerepet kap az is, hogy a projekt által a gazdasági szféra és a civil szféra közeledjen egymáshoz – mondta el Schmelcz Gézáné.

A pályázat programsorozata jövő februárban indul. A foglalkozásokon dietetikusok, étkezési tanácsadók tartanak előadásokat, konzultációkat. A résztvevők közösen készítenek ételeket, speciális komáromi fogásokat. Külön meghívást a helyi élelemiszer előállítók, akik saját termékekkel mutatkoznak be. A projekt végét főzőversennyel, és egy komáromi szakácskönyv kiadásával koronázzák meg.