Hírek



2021. 09. 13.
Bio zöldségekből készültek a finomságok a Kemencés házban

Ügyes kezű háziasszonyok tüsténkedtek szeptember elején a Kemencés ház kerti konyhájában. A Kemence Egyesület tagjai hagyományos házi savanyúságokat készítettek, melyeket az alkalom végén, minden résztvevő dunsztosüvegben vihetett haza.


A „Gasztronómiával a közösségekért” elnevezésű projekten belül a szervezők, a helyi élelmiszer alapellátók bevonásával, a gasztro-ágazat hiányszakmáit igyekeznek bemutatni. A közös főzések és előadások pedig remek alkalmat nyújtanak a tapasztalatcserére.

A biotermékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, trend lett az egészséges életmód, a permetezés nélküli kerti növénytermesztés, ezért a programban nagy hangsúlyt fektettek a biokertészetekből származó alapanyagok beszerzésére.

-Jómagam nemcsak a zöldségek, de a gyümölcsök termesztésénél is egyre inkább az úgynevezett bio módot választom, a természetes kártevőmentesítést részesítem előnyben – emelte ki Buzál Teréz, kertészmérnök.

A következő hasonló alkalomra szeptember 25-én, főzőverseny részeként kerül sor, melyre továbbra is várják a helyi csapatok jelentkezését. Az eseményre burgonyából készült ételekkel lehet nevezni, a legfinomabbak pedig bekerülnek a Komáromiak szakácskönyve című kiadványba.