Hírek2023. 02. 08.
Diákolimpiát rendezett városunk

Harmadszor rendezte meg városunk a Kispályás Floorball Diákolimpia országos döntőjét. A három napos megmérettetésben 96 iskolai csapat vett részt, 216 mérkőzésen keresztül hat korcsoportban.
Komáromot a Bozsik József Általános Iskola, Kultsár István és Jókai Mór középiskolák képviselték.

A Szent Imre Általános Iskola Sportcsarnokában zajlott rendezvényt Tóth Imre a Magyar Diáksport Szövetség Floorball Albizottságának elnöke és dr. Molnár Attila városunk polgármestere nyitotta meg. A városvezető úgy fogalmazott, Komárom a floorball fellegvára, igyekszünk jó példát mutatni, köszönet ezért a szervezőknek. Fontos, hogy a gyerekek a sporton keresztül a közösséghez tartozás élményét is megéljék.

Galambos Tamás, az SZPK egyesület elnöke elmondta, hogy a csapatok egyesületi és iskolai szinten is a legjobb háromban magyar klubcsapat között vannak. Az egyesület sok válogatott játékossal is rendelkezik. A felnőtt férfi csapat a harmadik szezon óta a nemzetközi bajnokságban szerepel. Női U19-es válogatottunk a 10. helyen végzett a lengyelországi világbajnokságon, ahová a szövetségi edző is az SZPK berkei közül került ki. Négy SZPK játékos - Borbély Bence, Dikácz Juvenál, Kiss Csaba és Jenei Péter - a madridi U19 VB selejtezőn vettek részt a válogatottal, ahol csak néhány gólon múlt a VB szereplés.
A komáromi iskolák közül a Jókai 2 aranyat, 2 ezüstöt, a Bozsik 2 aranyat, 1 ezüstöt, a Kultsár 1 ezüstöt szerzett.

A középiskolák közül a Jókai, az általános iskolák közül pedig a Bozsik József Általános Iskola nyerte el a legjobb csapat címet.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Központi elektronikus ügyintézés oldalára navigál

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot