Hírek
2018. 04. 28.
Új testvérvárosi megállapodást kötünk

Komárom Város Önkormányzata mindig kiemelt módon törekedett nemzetközi kapcsolatainak építésére, testvérvárosi kapcsolatok kiépítésére. Testvérvárosainkkal folyamatosan intenzív, jó kapcsolatot tartunk fenn. Az együttműködéseket igyekszünk minél több területre kiterjeszteni, a testvérvárosi kapcsolatokba a minél szélesebb rétegeket bevonni.Városunk szorosabb együttműködés kialakítására törekszik a kárpát-medencei magyarsággal, köztük elsősorban azokkal a külhoni magyarokkal, akiknek segítséget nyújthatunk. Ennek első lépése volt a kárpátaljai Huszt településsel történő testvérvárosi kapcsolatfelvétel. A 28 ezer fős lakosságú város több szállal kötődik Magyarországhoz, amit egy testvérvárosi kötelék csak tovább erősítene a mindennapokban.

Komárom és Huszt városának vezetői és képviselői már két alkalommal személyesen találkoztak. Ezek a találkozások megfelelőek voltak arra, hogy betekintést nyerjünk egymás kultúrájában, gazdasági-idegenforgalmi tevékenységébe. Ezek a találkozások mindkét település képviselőiben megerősítették azt a szándékot, hogy a testvérvárosi kapcsolat hivatalos formába öntésével hozzájáruljanak a nemzeti identitás elmélyítéséhez.2018. április 27-én a Komáromi Városháza előtt a Szabadság téren zajlott a 27. Komáromi Napok ünnepi megnyitója, ahol a polgármesteri köszöntőket követően díszvendégként mutatkozott be a Huszt városából érkezett küldöttség és a Nárcisz néptánccsoport.A hivatalos megnyitót követően Huszt város jegyzője, Erfan Volodimir Ivanovics, valamint dr. Molnár Attila Komárom város polgármestere aláírták a két város közt létrejövő testvérvárosi kapcsolat szándéknyilatkozatát.

A találkozó megvalósítására Komárom Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. Testvér-települési programok és együttműködések (2018.) felhívására.Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot