Hírek
2019. 09. 19.
Baba-parti a Városházán

Évek óta hagyomány, hogy dr. Molnár Attila polgármester meghívja a városunkban élő újszülötteket, és azok családjait egy kötetlen hangulatú délutánra. A tegnap délutáni eseményen elsőként Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője köszöntötte a közel félszáz meghívottat.


Dr. Molnár Attila elmondta, városvezetőként az egyik legfelemelőbb érzés, amikor az ilyen események alkalmával boldog párokkal és gyermekeikkel találkozhat. Az önkormányzat a maga eszközeivel igyekszik segíteni a komáromi családokat.

- Ezért készítjük elő a fiatalok 500.000 forintos első lakáshoz jutási támogatását, ezért tervezzük a jelenleg 100.000 Ft-os kelengyepénzt, a duplájára emelni, ezért adunk 100.000 Ft-os vissza nem térítendő támogatás az első házasok részére.

A komáromi kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeit is átvállalja az önkormányzat, és ezért vezettük be az év elején, hogy valamennyi komáromi bölcsődés és óvodás ingyenesen étkezik a közintézményekben.

Támogatjuk a hétvégi gyermekügyelet és sebészeti ambulancia létét, és ezért vezettük be az úszásprogramot, vagy épp veszünk részt minden évben a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerben.

Mindez a kedvezményrendszer összességében több száz millió forint megtakarítást hagy a komáromiaknál. Ennek a szociális hálónak az alapja a helyi kis- és középvállalkozások és a nagy multinacionális cégek által befizetett helyi adó, ebből tudjuk támogatni ezeket az intézkedéseket. Ezek a cégek városunk fejlődésének alapjai –
zárta gondolatit a polgármester.

Komáromban egyre nagyobb a gyermekvállalási kedv, városunk fiatalodik, ennek ékes példája, hogy a babaköszöntőt immár kéthavonta rendezik meg.

Galéria: Baba-parti a Városházán
Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot