Hírek
2020. 07. 06.
A Koppánymonostori SE focitáborában Priskinnel is találkozhattak a gyerekek

A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt, hogy idén is meghirdetheti-e táborát a Koppánymonostori SE. Miután a szabályok enyhültek, a szülők is arra buzdították ifj. Berecz Dezső elnököt, hogy ne szakítsák meg a hagyományokat. Az érdeklődés aztán olyan magas volt, hogy komolyan fontolóra kellett venniük, két turnus szervezzenek-e. Idén a 63-szoros válogatott labdarúgó, Priskin Tamás is ellátogatott a gyerekekhez.A sportvezetőtől megtudtuk, az eszközöket többször fertőtlenítik, ügyelnek arra, hogy a gyerekek is gyakran fertőtlenítsék a kezüket és a klubhelyiségbe is csak étkezni mehetnek be.

Az egy hét alatt minden nap két edzést tartottak a klub edzői és játékosai a 2005-2014 között született „táborlakóknak”. A foci mellett minden napra ügyességi feladatokat is szerveztek nekik.

A focitábor vezetői a korábbi években is meglepték a gyerekeket, olyan vendéget hívtak meg hozzájuk, akik pályafutásukkal valamennyiük számára példaképek lehetnek, így találkozhattak már mások mellett a tatabányai Kassai Viktorral, a világ egyik legjobb játékvezetőjével, egykori válogatott labdarúgókkal, például Vincze Ottóval és Urbán Flóriánnal.

A mostani sztárvendég, Priskin Tamás, az NB II-es Győri ETO csatára sok más mellett arról mesélt a srácoknak, hogy hozzájuk hasonlóan ő is egy kicsi, a monostoriakhoz hasonló, lila-fehér megyei csapatnál, a felvidéki KFC Komárnónál kezdte pályafutását. Emlékszik rá, hogy egy ilyen focitáborban csapattársaival együtt ámulva-bámulva figyelték az 59-szeres szlovák válogatott Németh Szilárd minden mozdulatát.

Priskin elmondta a gyerekeknek azt is, tehetség, szorgalom, kitartás és alázat kell ahhoz, hogy egy labdarúgó szép karriert fusson be. Megemlítette, amikor Győrből az angol Watfordhoz igazolt, néhány kilót fel is kellett szednie, hogy egy kicsit erősödjön. Az egyik kisfiú rögtön meg is jegyezte: bezzeg Böde Daninak nem kellett volna, mert ő száz kiló…

Volt, aki arról faggatta: milyen sérülésekkel bajlódott pályafutása során. A csatár elmondta, szerencsére a nagyobb sérülések elkerülték a karrierjében. Legutóbb a tél végén bordaporctörés miatt kellett kihagynia mérkőzéseket. Aztán később az is kiderült, hogy Priskin Tamás elsősorban Varga Rolanddal, Dzsudzsák Balázzsal, Juhász Rolanddal, Gera Zoltánnal és Király Gáborral ápol jó kapcsolatot. Példaképének Ronaldót tekintette, de nem a portugál Cristianót, hanem ahogy a gyerekek fogalmaztak, a brazil „dagit”. Többen arra is kíváncsiak voltak még: milyen telefont használ? „iPhone-t”, kapták a választ.

Szurkolóik dobszóval űzik-hajtják a monostori csapatokat

A KMSE történelmi siker kapujában állt. A lila-fehérek a megyei első osztály második helyén álltak, amikor kitört a járvány. A pontvadászat hat fordulóval az idény vége előtt befejeződött, ezért végeredményt nem hirdettek. Ifj. Berecz Dezső elmondta: a következő szezonban megcélozzák az 1–5. hely egyikét. A járvány idején felújították az automata öntözőberendezésüket, klubépületüket kifestették. Két élőfüves és a nagy műfüves pályájuk remek állapotban van, mindegyiket villannyal tudják megvilágítani. A következő idényben nyolc csapatot versenyeztetnek, ezért nagyon jól jött, hogy TAO-s támogatásból két kisbuszuk is lesz. A klubnál büszkék arra is, hogy nemrégiben megalakult a szurkolói csoportjuk is, amelynek tagjai nem csak a hazai meccseken, hanem idegenben is dobszóval űzik-hajtják csapataikat, és szükség van rá, még füvet is nyírnak.

(Forrás: 24 Óra / kemma.hu)

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot