Hírek
2021. 04. 28.
Aranysakál bukkant fel Komárom belvárosában

Nemrég érkezett bejelentés a komáromi közterület-felügyelethez, hogy kutyához hasonló ragadozó kóborol városunkban. Egy fotó alapján gyorsan megtörtént az azonosítás, miszerint aranysakál tévedt Komáromba.

Zsédenyi Gábor, hivatásos vadász, röviddel a helyszínre érkezését követően azonosította, hogy valóban aranysakál tartózkodik az egyik helyi ház kertjében.
A ragadozó rövid időn belül kilövésre került, majd a megyei hatósági állatorvoshoz szállították, ahol további vizsgálatok következnek. A vizsgálatok során kiderül, hogy az állatban volt -e esetleg veszettség, vagy egyéb betegség.

Zsédenyi Gábor elmondta, az eset azért is rendkívüli mert az aranysakál messze elkerüli az embert és a lakott területeket.

Az aranysakál (népies nevén toportyán, vagy nádi farkas), alapvetően erdőkben él, kisebb nagyobb rágcsálókkal táplálkozik, de a nyulat és az őzet is leteríti. Emberre természetes közegben veszélytelen. Véleménye szerint valószínűsíthető, hogy az eltévedt ragadozó mérgezett rágcsálót ejtett zsákmányul, ezzel volt magyarázható furcsa viselkedése.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot