Hírek
2022. 05. 19.
A Szőnyi Alkotóműhely kiállítása nyílt a Mozaikban

A közel másfél évtizede működő Szőnyi Alkotóműhely tagjainak kiállítása nyílt a Mozaik Könyvesbolt és Kávézóban május 18-án. A kiállítókat Győrfi Mónika tulajdonos köszöntötte. A megnyitó kötetlen hangulatban telt, az alkotók maguk mutatták be műveiket az érdeklődőknek.


A társaság heti egy alkalommal találkozik, és közösen dolgozik. A résztvevők -13 fő - olyan alkotók, akik nem rendelkeznek képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, ugyanakkor tehetségesek; örömet okoz és fontos számukra, hogy mindennapi tevékenységük mellett használják a művészi képességeiket. Az alkotóműhelyben elsősorban grafikák és festmények születnek - hagyományos művészeti eszközökkel (szén, ceruza, pasztellkréta, akvarell, akril, olaj).

Készülnek tanulmányrajzok, portrék, csendéletek. Természetesen hangsúlyosak a szőnyi, komáromi témák, a helyi vízpartok, épületek, utcák, terek. A foglalkozások során nem a klasszikus értelemben vett tanítás zajlik: különböző rajzi, festészeti feladatokkal - korrektúra mellett - ki-ki a saját temperamentuma szerint, saját ütemében, őt érdeklő témákon dolgozik. Így mindenkinek lehetősége van a maga „ösvényét” bejárni.

A Szőnyi Alkotóműhely tagjainak -
Andruskó Zsuzsanna, Semsei Lászlóné, Nagy H. Ilona, Csiszár Erzsébet, Aranyosiné Lőrincz Ágnes, Baloghné Bujdosó Ildikó, Mészáros Gitta, Hornig Rudolfné, Pap Éva, Antal Edit Diána- tárlata június 19-ig látható.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot