Hírek
2022. 10. 05.
Kedvenceiket sétáltatták a leendő gazdik

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület sétáltató napot tartott október 2-án az állatok világnapja alkalmából. A menhelyre szép számmal érkezőknek köszönhetően minden kutyus pórázvégre került.


Egy évben több alkalommal is lehetőség nyílik betekinteni a menhelyen élő állatok napjába és egy kicsit megszabadítani őket a rácsoktól. A sétáltatás népszerű program, akár az örökbefogadásra is. Jelenleg 46 négylábút gondoz az egyesület.

Mandel Géza, az egyesület elnöke elmondta, hogy a védencek legközelebb október 23-án láthatók a Monostori erődben tartandó hobbi- és keverék kutyakiállításon.

Az állatok világnapja

Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az állatok világnapjának (World Animal Day) gondolata. Az október 4. azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. (wwf.hu)

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot