Hírek
2022. 10. 05.
...csak ültek és meséltek

2005 óta a magyar népmese napja szeptember 30-a. Ezen a napon született Benedek Elek író, meseíró, a magyar gyermekirodalom megteremtője. A Jókai Mór Városi Könyvtár gyermekrészlegén mesedélutánra várták a családokat, gyermekeket. A Népmesekincstár mesepedagógia foglalkozás keretein belül, nemcsak mesével, hanem népi költészet alkotásaival is készültek.


Jastyúrné Polgár Zsóka, a foglalkozás vezetője elmondta, hogy a mesének jelen kellene lennie minden családban, minden korosztályban, így továbbítva hagyományainkat értékeinket.

A Generációk Házában szintén a magyar népmese napját ünnepelték, ahová a családokat invitálták népmeséhez kapcsolódó kézműves foglalkozásra, diafilmvetítésre. Városunkban ez az esemény már 10 éve hagyomány, az idei évben azonban a szokottól eltérő programmal készültünk, mondta Csöppüs Dóra kulturális menedzser.

- Nagyszerű, hogy városunkban vannak olyan intézmények, amelyek nem felejtik el, hogy mennyire fontos népi kultúránk, hagyományaink átörökítése - emelte ki Hajnal Dóra önkormányzati képviselő.

A gyerekek és szüleik örömmel vettek részt a foglalkozáson, hallgatták az élőszavas mesét és énekeltek- játszottak együtt mindkét helyszínen.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot