Hírek2023. 03. 21.
Újra Komáromi Napok!

A régió egyik legnagyobb tavaszi fesztiválját március 20-án jelentette be dr. Molnár Attila és Keszegh Béla, Dél- illetve Észak-Komárom polgármestere a Monostori híd lábánál lévő Látogatóközpontban.


Dr. Molnár Attila
felidézte az 1849. április 26-i eseményeket, amikor a magyar honvédek szétzúzták az osztrák császári sereg ostromgyűrűjét. A dicső ütközet tiszteletére 1992-óta e jeles dátum a város ünnepnapja, a Komáromi Napok programsorozatának kezdete.


-A Komáromi Napokkal értéket teremtettünk, ami mára hagyománnyá érett - hangsúlyozta a városvezető, aki szimbólumként mutatott az új Monostori hídra is, amelyet a szeretet, az összetartozás, a barátág és a példamutatás jelképének nevezett.

Dél-Komárom polgármestere ismertette, hogy az eseménysorozat április 26-án a két városrész közös ünnepi testületi ülésével kezdődik, melynek idén a Csillagerőd ad otthont. Ez alkalommal kerülnek átadásra a díszpolgári címek, a polgármesteri- és a Pro Urbe díjak is.

A zenei fesztiválnak Dél-Komáromban két helyszíne lesz: míg a Monostori Erődben az ErődFeszt zajlik, addig a Jókai ligetben ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket egészen április 30-ig.
Az ErődFeszt színpadán fellép többek közt a Tankcsapda, Majka, az R-GO, a Neoton, Demjén Ferenc, Rúzsa Magdi és a Valmar, de itt lesz még Vastag Tamás, Csonka András és Delhusa Gjon is. A ligetbe érkezik még a Bon-Bon, a Hooligans, Deák Bill Gyula, és a Republic is.

-Az idei Komáromi Napoknak az is lehetne a mottója, hogy: újra együtt, hiszen a járványhelyzet miatt az elmúlt három évben nem tudtuk megtartani a közös rendezvényeinket – kezdte köszöntőjét Keszegh Béla, aki kiemelte: az idén zöld és környezetbarát fesztivált készítenek elő, ahol fontos szerepet kap majd a mozgás, a kikapcsolódás és a sport.

Mint megtudtuk, az északi városrészben, a Klapka téren sem lesz hiány nagy nevekből, hiszen itt koncertezik többek közt a Bikini, Pápai Joci és az Első Emelet, de a szlovák pop és rockzene legismertebb előadói is szórakoztatják a közönséget.

Az Észak- és Dél-Komárom közti futóversenyre május 1-én kerül sor, melynek során az idén a két városrész erődjeit is érintik a résztvevők. Sokak örömére most is lesz Családi nap, melyre az Öregvár bástyái közt várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

A helyszínek közti közlekedést autóbuszjáratok segítségével szeretné a fesztiválózók számára megkönnyíteni a két városrész önkormányzata. Mivel az események, környezettudatosság jegyében zajlanak, tűzízjáték helyett az idén egy rendkívül látványos fényjátékkal zárul a fergeteges programkavalkád.