Hírek
2011. 12. 19.
Fejlesztették a könyvtárat

December 12-én a Jókai Mór Könyvtárban zajlott annak az európai uniós pályázatnak a zárórendezvényét, amelynek köszönhetően hat településen váltak hatékonyabbá a könyvtári szolgáltatások és népszérűsödött az olvasás. A pályázatot még 2009-ben nyújtotta be az önkormányzat, a megvalósítás időszaka tavaly április elsején kezdődött és idén december utolsó napján zárul.Komárom önkormányzata öt másik településsel konzorciumban mintegy 41, 5 millió forint európai uniós forrást nyert a „Könyvtárak a 21. században - képzések az élethosszig tartó tanulás érdekében” című pályázatával.

Az összeget Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Kisbér, Oroszlány és Komárom könyvtárainak fejlesztésére, az egységes országos lelőhely-nyilvántartáshoz igazodó elektronikus katalógusok, adatbázisok kialakítására, interaktív könyvtári honlapok és portálok létrehozására, munkatársak képzéseire és szolgáltatásokat népszerűsítő programok megvalósítására fordíthatták az könyvtárak.

- A honlap-fejlesztéssel az elmúlt hónapokban mintegy 40 ezerrel nőtt a könyvtári távszolgáltatások száma. Az adatbázisok folyamatosan frissülnek, igyekeznek a 21. századi igényeket minél inkább kielégíteni - mondta az átadón Hornig Rudolfné alpolgármester.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot